Κιριλένκο: «Μου... ράγισε την καρδιά το σουτ του Πρίντεζη, αξέχαστη στιγμή»

Κιριλένκο: «Μου... ράγισε την καρδιά το σουτ του Πρίντεζη, αξέχαστη στιγμή»

printezis
O AK-47, Αντρέι Κιριλένκο, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη Mozzartsport αναφέρθηκε στο καθοριστικό σουτ του Γιώργου Πρίντεζη το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη σχέση του με τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Αντρέι Κιριλένκο «έγραψε» με χρυσά γράμματα μια 18χρονη καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική, με τον παλαίμαχο φόργουορντ να δηλώνει πως δεν παρακολουθεί πλέον παιχνίδια της Euroleague.

Η πιο έντονη στιγμή που έχει χαραχτεί στο μυαλό του 43χρονου πλέον Ρώσου, είναι αυτή του καλαθιού του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του τελικού του Final Four το 2012 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Κιριλένκο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική σχέση που διατηρεί με τον Μίλος Τεόντοσιτς, αποθεώνοντας τον Σέρβο γκαρντ.

«Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν το σουτ του Γιώργου Πρίντεζη»

«Δεν βλέπω αρκετά Euroleague πια και δεν έχω τόση ενημέρωση. Ωστόσο, η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν το σουτ του Γιώργου Πρίντεζη το 2012 όταν μας ράγισε την… καρδιά. Οπότε του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια της ζωής του, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης»

Στη συνέχεια, ο Ρώσος παλαίμαχος αναφέρθηκε στον Μίλος Τεόντοσιτς:

«Το ταλέντο του είναι ξεχωριστό. Ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ που είχα για συμπαίκτη και ήταν προνόμιο για μένα. Μου αρέσει να παίζω γρήγορα, να καρφώνω και αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό με τον Μίλος».

Για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού:

«Εάν δεν ήταν οι ΛεΜπρόν και Ντουράντ, η Σερβία μπορεί να είχε νικήσει, ακόμη κι αν έπαιζε μόνο ο Στεφ Κάρι. Ο ΛεΜπρόν έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και αυτό αποδεικνύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης. Οι Αμερικανοί πάντα έχουν ταλέντο, όποιο και να είναι το τουρνουά, είναι πάντα το φαβορί, αλλά όλοι μπορούμε να δούμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος τους έχει πλησιάσει. Δηλαδή, στη Φινλανδία παίζει ο Μάρκανεν, είναι οι Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Γιάννης… Οι σούπερσταρ πλέον προέρχονται από την Ευρώπη και αυτό συνεχίζεται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.