Αταμάν: «Ενάντια η ΚΑΕ σε κάθε είδους πολιτικοποίηση του αθλητισμού»

Αταμάν: «Ενάντια η ΚΑΕ σε κάθε είδους πολιτικοποίηση του αθλητισμού»

Γιώργος Κούβαρης
Αταμάν
Μετά την ανάρτησή του, ο Εργκίν Αταμάν προχώρησε και σε δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφορικά με το πανό που ανέβηκε στην Κύπρο.

Ο Τούρκος προπονητής των «πρασίνων» θέλησε το πρωί της Τρίτης (17/9) να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο αντέδρασε τόσο έντονα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και δεν ήταν το επιθετικό φάουλ του Τσέντι Όσμαν, αλλά το πανό που είχε «ανέβει» αναφορικά με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Με χαρακτηριστική ανάρτηση στο Instagram ανέφερε ότι η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό, ο οποίος είναι μόνο για ενώνει ενώ στη συνέχεια μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Demirören» όπου ανέφερε και το πόσο έξαλλη ήταν και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR γι' αυτό το πανό.

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Είναι απλώς ένα πανό που ανέβασε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους μπάσκετ στην Ευρώπη και ήταν ενάντια σε κάθε είδους πολιτικοποίηση του αθλητισμού. Επιπλέον, εμπιστεύτηκαν την ομάδα στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας ενώ συμπεριέλαβαν δύο από τους διεθνείς μας παίκτες τη φετινή σεζόν. Έχει καλές σχέσεις με τον τουρκικό λαό» ανέφερε αρχικά ο Αταμάν και συνέχισε:

«Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, η "Θύρα 13", τηλεφώνησε και εξέφρασε τη στήριξή της της αυτοπροσώπως. Δήλωσαν ότι αυτό το πανό ανέβηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, παρά μόνο από αυτή τη μικρή ομάδα των Ελληνοκυπρίων. . Επιπλέον, το ενδιαφέρον και η αγάπη που μου έδειξαν αυτές τις μέρες στο γήπεδο αλλά και στην πόλη ήταν απίστευτα. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες ομάδες ανθρώπων μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στον κόσμο».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.