Ομπράντοβιτς στο Gazzetta: «Περηφάνια που θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο»

Γιώργος Κούβαρης
Ομπράντοβιτς
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και την εμπειρία που πρόκειται να ζήσουν ο ίδιος και η ομάδα του στο Καλλιμάρμαρο και δη στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιστορικό. Γιατί είναι ιστορικό. Από πολλές απόψεις. Αγώνας μπάσκετ σε ανοικτό γήπεδο και μάλιστα του υψηλότερου επιπέδου; Και όχι σε όποιο και όποιο γήπεδο... Στο Καλλιμάρμαρο. Εκεί όπου έλαβαν χώρα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο οικοδεσπότης. Για να τιμήσει πρώτα απ' όλα τον μεγάλο του ηγέτη. Τον εμβληματικό του παράγοντα. Τον άνθρωπο που έμελλε να «χτίσει» την παντοκρατορία των «πρασίνων» μέχρι να φτάσουν σε μια τεράστια δυναστεία. Με 41 πρωταθλήματος στο σύνολο. Με 20 Κύπελλα. Με ένα Διηπειρωτικό. Με 7 πρωταθλήματα Ευρώπης. Τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στο 6ο τουρνουά που φέρει το όνομα του ιστορικού προέδρου του Παναθηναϊκού θα βρεθεί και πάλι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι στους «πράσινους» και ένας άνθρωπος ο οποίος με τη σειρά του αγάπησε και δέχθηκε με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Συνέδεσε τ' όνομά του με το «peak» της σύγχρονης ιστορίας του. Ήταν το πιο γερό κομμάτι της αλυσίδας για τα «πράσινα» μεγαλεία από το 1999 έως και το 2012. Για 13 συναπτά έτη.

Θα μπορούσε να λείψει από αυτό το ιστορικό γεγονός; Και μάλιστα σε ένα τουρνουά το οποίο είναι αφιερωμένο στον Παύλο Γιαννακόπουλο; Ρητορικό το ερώτημα! Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR στο «main event» της 21ης Σεπτεμβρίου στις 22:00 και όπως είπε αποκλειστικά στο Gazzetta ο Σέρβος προπονητής, άπαντες νιώθουν περίσσια περηφάνια γι' αυτήν την συγκυρία.

«Ξεχωριστή η φετινή μας συμμετοχή στο τουρνουά»

«Το Καλλιμάρμαρο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δώσουμε το «παρών» σε αυτό το ιστορικό στάδιο. Μάλιστα θα είναι και κατάμεστο οπότε θα είναι υπέροχο για όλους όσους έρθουν και παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το event. Για εμάς, την Παρτίζαν πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή κατάσταση» ήταν τα πρώτα λόγια του «Ζοτς» στο Gazzetta ο οποίος στάθηκε και στον ιστορικό χώρο του Καλλιμάρμαρου:

«Πρόκειται για το Στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οπότε εκ των πραγμάτων έχει τη δική του ιστορία. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το γεγονός και θα αποτελέσουμε κομμάτι του event. Όπως είπα και πριν θα είναι γεμάτο το Καλλιμάρμαρο οπότε αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε ακόμα πιο περήφανοι που θα βρισκόμαστε εκεί.»

«Δεύτερη πόλη μου η Αθήνα, δεν χρειάζεται να πω καν γιατί μου αρέσει να έρχομαι»

Για τον ίδιο, το... αθηναϊκό φόντο είναι γνώριμο. Μπορεί να ετοιμάζεται να ζήσει μια μοναδική εμπειρία στο Καλλιμάρμαρο ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια της Αθήνας. Και κάθε φορά ανυπομονεί και θέλει να επισκέπτεται την πόλη όπου πέρασε 13 συναπτά έτη από τη ζωή και την καριέρα του.

«Σχεδόν κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος. Μας αρέσει πολύ να ερχόμαστε στην Αθήνα. Εντάξει για εμένα προσωπικά δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω το γιατί μου αρέσει να έρχομαι» είπε ο Σέρβος τεχνικός θέλοντας να δείξει το πόσο πολύ δεμένος είναι με την Αθήνα και κατέληξε:

«Η Αθήνα είναι η δεύτερη πόλη μου όπου έρχομαι και βλέπω τους παλιούς μου φίλους από τον Παναθηναϊκό. Θα επαναλάβω ότι νιώθουμε μεγάλη χαρά που θα δώσουμε το «παρών» σε αυτό το μεγάλο τουρνουά»

«Ο κύριος Παύλος ήταν τα πάντα για εμένα»

Βέβαια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είναι «πρωτάρης» από ανοικτά γήπεδα. Και δεν αναφερόμαστε στις εποχές που ήταν ακόμα παίκτης, αλλά και στην πρόσφατη προπονητική του καριέρα. Πριν από ακριβώς έναν χρόνο και δη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Παρτίζαν για τη σεζόν 2023-24 είχε υποδεχθεί στο ανοικτό γήπεδο του Tašmajdan (σ.σ. το οποίο ουσιαστικά ήταν κολυμβητήριο) την Φουενλαμπράδα!

Οι 10.000 οπαδοί της Παρτίζαν είχαν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα, με τον ίδιο να γνωρίζει πολύ καλά το πόσο θερμοί είναι και οι φίλοι του Παναθηναϊκού: «Ναι πρόκειται για μια παρόμοια εμπειρία με αυτήν που ζήσαμε πριν από έναν χρόνο, όταν και αντιμετωπίσαμε τη Φουενλαμπράδα στο Tašmajdan. Ήταν μια πανέμορφη ατμόσφαιρα και σίγουρα ήταν στραμμένα βλέμματα απ' όλον τον κόσμο σε αυτό το φιλικό. Ήταν κάτι το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό. Και θεωρώ ότι αυτό που επιχειρήσαμε εμείς πέρυσι ενέπνευσε και άλλες ομάδες να προχωρήσουν σε κάτι ανάλογο. Και νιώθουμε περήφανοι. Γιατί κάναμε το πρώτο βήμα ώστε να διεξαχθεί ένα ματς σε ανοικτό γήπεδο...»

Όσο για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τα όσα προσπάθησε να συνοψίσει σε μερικές λέξεις; «Τι ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος για εμένα; Τα πάντα! Πατέρας, καλός φίλος. Ποτέ δεν ήταν για εμένα απλά και μόνο ένας πρόεδρος ομάδας. Ήμασταν πολύ κοντά. Πάντα προσπαθούσε να με βοηθήσει στα πάντα. Όπως βοηθούσε και όλους μας τα 13 χρόνα που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα πολύ ξεχωριστός άνθρωπος για εμένα. Και πάντα θα θυμάται όλα όσα προσπαθούσε να κάνει για τους πάντες...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.