Γουίλμπεκιν στο Gazzetta: «Ένιωσα όμορφα για ΑΕΚ και Σάκοτα, να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Νίκος Καρφής
Γουίλμπεκιν
O Σκότι Γουίλμπεκιν μίλησε στο Gazzetta μετά το ματς κόντρα στην ΑΕΚ και έδειξε πως δεν ξεχνά την Ένωση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Παναθηναϊκό, Καλάθη και Παπαγιάννη.

Η ΑΕΚ Betsson έδειξε για δεύτερο σερί φιλικό πολύ καλά στοιχεία κόντρα σε ομάδα της Euroleague. Πριν λίγα 24ώρα έριξε στο καναβάτσο την Παρί στο Βελιγράδι, ενώ την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη έβγαλε το λάδι της Φενέρμπαχτσε στο Olympic Hall της Φυλής και πλέον SUNEL Arena.

Η Ένωση κοίταξε στα μάτια την τούρκικη ομάδα του Σάρας και της έβαλε δύσκολα για τρία δεκάλεπτα. Στην τελευταία περίοδο η Φενέρ πάτησε για λίγο το... γκάζι και πήρε και διψήφιες διαφορές, δείχνοντας την ποιότητα της. Η Βασίλισσα δεν σταμάτησε να παλεύει και να μάχεται κόντρα στον σύλλογο της Euroleague, αλλά τελικά ηττήθηκε με 75-85.

Ένας εκ των ποιοτικότερων παικτών της Φενέρ και πρωταγωνιστών της στη νίκη επί των κιτρινόμαυρων ήταν και ο Σκότι Γουίλμπεκιν (είχε 12 πόντους στο ματς). Ένας παλιός γνώριμος για τη Βασίλισσα, αφού υπήρξε παίκτης της το 2015, ενώ τιμήθηκε και πριν το ματς, με τον σπουδαίο Θωμά Μάυρο να κλέβει την παράσταση. Ο Αμερικανός γκαρντ που από το 2022 αγωνίζεται στην τουρκική ομάδα, μίλησε στο Gazzetta μετά το τέλος της αναμέτρησης και έδειξε πως δεν ξεχνά την ΑΕΚ και έχει όμορφα συναισθήματα για εκείνη, αλλά και για τον κόουτς Σάκοτα.

γη

Ο Γουίλμπεκιν έκανε ξεκάθαρους τους στόχους της Φενέρ για τη σεζόν που έρχεται, ενώ αναφέρθηκε στην αποχώρηση των δύο Ελλήνων από την ομάδα, του Καλάθη και του Παπαγιάννη. Τέλος μίλησε και για τον χαμένο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό το 2024, φανερώνοντας δίψα για νίκη στο επόμενο συναπάντημα.

Για τα συναισθήματα του που επέστρεψε σαν αντίπαλος της ΑΕΚ, είπε: «Eίναι πολύ ωραίο συναίσθημα που επέστρεψα στο γήπεδο της ΑΕΚ. Ακόμα με θυμούνται οι φίλαθλοι, ενώ βρέθηκα για λίγο καιρό εδώ. Ένιωσα όμορφα που είδα τον κόουτς Σάκοτα ξανά. Ήταν ωραίο που ήρθα ξανά, αλλά κάπως περίεργο γιατί τότε η ΑΕΚ αγωνιζόταν στο ΟΑΚΑ ενώ τώρα παίζει σε διαφορετικό γήπεδο. Ευχαριστώ τον κόσμο της ΑΕΚ για την αγάπη του. Το εκτιμώ πάρα πολύ».

Για το επίπεδο της Euroleague που ανέβηκε με τις ηχηρές μεταγραφές των ομάδων και τον στόχο της Φενέρ για τη σεζόν που ξεκινά: «Ο στόχος δεν αλλάζει. Είναι ίδιος κάθε χρόνο στην Φενέρμπαχτσε. Αρχικά θέλουμε να προκριθούμε στα play off. Στη συνέχεια να φτάσουμε στο Final Four και μετά να καταφέρουμε να παίξουμε το ματς που θα κρίνει τον τίτλο. Και εκεί να πάρουμε το τρόπαιο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε μάχη σε κάθε ματς».

Για τους πρώην συμπαίκτες του στη Φενέρ, Καλάθη και Παπαγιάννη ανέφερε: «Και οι δύο έφυγαν από την Φενέρ για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Μονακό. Τόσο ο Καλάθης όσο και ο Παπαγιάννης είναι σπουδαίοι παίκτες και μας λείπουν πολύ. Είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες, πολύ καλά παιδιά. Τους εύχομαι τα καλύτερα και στη νέα τους ομάδα.

Τέλος ρωτήθηκε για το αν θέλει να πάρει κάτι σαν... εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό, αν συναντηθούν στα τελευταία στάδια της σεζόν σε play off ή Final Four 4 (για τον χαμένο περσινό ημιτελικό) και απάντησε, τονίζοντας: «Μπορείς να πεις ότι θέλουμε να τους νικήσουμε κάθε φορά που παίζουμε. Αλλά το ίδιο ισχύει για κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε. Δεν ξέρω αν θα είναι κάτι σαν... εκδίκηση. Θέλουμε να τους νικήσουμε όλους».
ui

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.