Μαριάνοβιτς: Συμπλήρωσε την πεντάδα των 2.20μ. στη φετινή EuroLeague

Μαριάνοβιτς: Συμπλήρωσε την πεντάδα των 2.20μ. στη φετινή EuroLeague

Δημήτρης Οικονόμου
Μπόμπαν Μαριάνοβιτς EuroLeague
Η έλευση του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς τον μετατρέπει αυτόματα στον ψηλότερο της EuroLeague, με αυτούς που ξεπερνούν τα 220 εκατοστά να γίνονται πλέον πέντε για τη φετινή σεζόν.

Το κύμα των NBAers που έρχεται για πρώτη φορά ή επιστρέφει στην EuroLeague, δεν έχει σταματημό. Τελευταίος τσέκαρε τα εισιτήριά του ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ στα 36 του χρόνια, επιστρέφει στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε.

Δίνοντας ύψος ή για την ακρίβεια, γιγαντώνοντας τη ρακέτα της Φενέρμπαχτσε. Ο Μαριάνοβιτς μπορεί να κουβαλάει ερωτηματικά σχετικά με την κατάστασή του, μιας και δεν προέρχεται από γεμάτες σεζόν τα τελευταία χρόνια, όμως δεδομένα η θεόρατη όψη του μπορεί να... τρομάξει.

Και φυσικά ο Μαριάνοβιτς αποτελεί τον ψηλότερο παίκτη για τη φετινή EuroLeague. Βλέποντας τον κόσμο από τα 224 εκατοστά, δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αφού σύμφωνα με τη EuroLeague, προσπερνά κατά ένα μόλις εκατοστό τον ψηλό της Άλμπα, Κριστ Κουμάτζε.

Με τον Σέρβο να αποτελεί τον πέμπτο ψηλό από τα 2.20μ. και πάνω στη φετινή διοργάνωση. Εκεί όπου φυσικά δεσπόζει τα τελευταία χρόνια ο Έντι Ταβάρες, με την Μπαρτσελόνα και τη Μονακό να κάνουν αντίστοιχα τις δικές τους κινήσεις στους «7.2 footers», αποκτώντας τους Γιουσουφά Φαλ και Γιώργο Παπαγιάννη.

Το κλαμπ των 220+ εκατοστών στη φετινή EuroLeague

  1. Μπόμπαν Μαριάνοβιτς - 2.24μ.
  2. Κριστ Κουμάτζε - 2.23μ.
  3. Γιουσουφά Φαλ - 2.21μ.
  4. Γιώργος Παπαγιάννης - 2.20μ.
  5. Έντι Ταβάρες - 2.20μ.
@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.