Πεναρόγια: «Ο πατέρας μου έκανε σαν τρελός όταν έμαθε ότι ήρθα στη Μπαρτσελόνα»

Πεναρόγια: «Ο πατέρας μου έκανε σαν τρελός όταν έμαθε ότι ήρθα στη Μπαρτσελόνα»

πεναρογια
Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Πεναρόγια, σε δηλώσεις που παραχώρησε, εμφανίζεται ενθουσιασμένος που βρίσκεται στον καταλανικό πάγκο, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για την απομάκρυνση του από τη Μπασκόνια.

«Για κάποιο λόγο γίνονται όλα», λέει μια παροιμία και αυτό ακριβώς ισχύει και στη περίπτωση του Ζοάν Πεναρόγια. Πριν περίπου ένα χρόνο, ο 55χρονος τεχνικός έμεινε χωρίς δουλειά, ύστερα από την απομάκρυνση του από τη Μπασκόνια. Πλέον όμως κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και η χαρά του δεν κρύβεται. Όπως δήλωσε στην ισπανική ''AS'', ο πατέρας του τρελάθηκε από τα νέα της μετακόμισης του υιού του στη Βαρκελώνη, ενώ μοιράστηκε και την αγάπη του για το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του 55χρονου προπονητή των «μπλαουγκράνα»

Αναφορικά με την απόλυση του από τη Μπασκόνια:

«Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να απολυθώ, πόσο μάλλον τόσο σύντομα. Πέρασαν πολλοί μήνες και το πήρα όσο καλύτερα μπορούσα. Στην Ισπανία υπάρχουν μόνο 18 θέσεις προπονητών και με εξαίρεση το NBA, είναι θέσεις που θέλουν όλοι οι προπονητές στον κόσμο. Είναι προνόμιο να προπονώ εδώ, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα εξασκηθεί για μήνες σε αυτούς τους πάγκους».

Για την μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα:

«Θέλω να είμαι σε ένα μέρος όπου πιστεύουν σε μένα και υπάρχει ένα πλάνο. Ο πρώτος που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο Μάριο Φερνάντεθ και από τότε είχα μια πολύ ομαλή επικοινωνία μαζί και με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Ζοσέπ Κιούμπελς. Χρειάστηκαν τέσσερις ή πέντε μέρες για να συνειδητοποιήσω τη σημασία και το μέγεθος του συλλόγου. Ο πατέρας μου τρελάθηκε όταν έμαθε ότι πήγα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο του λέω να ηρεμήσει. Είμαι μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος, θέλω να επισκεφτώ το Καμπ Νού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.