Καλαϊτζάκης στο Gazzeta: «Ευελπιστούμε να κάνουμε το back to back» (vid)

Καλαϊτζάκης στο Gazzeta: «Ευελπιστούμε να κάνουμε το back to back» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» οδεύει στην «λαμπρή» αυλαία του, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Παρτίζαν και τον «άτυχο», τραυματία των «πράσινων», Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, να μοιράζεται τα συναισθήματα του για τη διοργάνωση και όχι μόνο.

Το φετινό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» έχει αποκτήσει «ιστορικές διαστάσεις», κάτι που μαρτυρούν όχι μόνο οι ομάδες που το απαρτίζουν, όχι μόνο η ανεπανάληπτη ιστορική τοποθεσία του Καλλιμάρμαρου, αλλά σίγουρα οι 35000 κ΄φίλου του «τριφυλλιού» και του μπάσκετ που έχουν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην Ελληνική πρωτεύουσα που δύσκολα αντικρίζεις.

Για τον κόσμο, την ομάδα και τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο, μίλησε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Ζηλεύω που δεν μπορώ να παίξω»

Πως βιώνεις την ατμόσφαιρα;

«Είναι απίστευτο. Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ και το κάνει ο Παναθηναϊκός. Είναι κάτι απίστευτο για εμάς τους παίκτες. Όπου και να κοιτάξεις έχει φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι φίλοι μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από τη καρδιά μου για ακόμα μια φορά για όλη την βοήθεια και την ώθηση που μας δίνουνε. Πέρυσι το είχαμε σε όλα τα παιχνίδια, φέτος θα μας ακολουθήσουν σε όλη την Ευρώπη για ακόμα μια φορά και ευελπιστώ να τους κάνουμε χαρούμενους».

Ήταν αυτό που περίμενες να δεις;

«Ήταν αυτό που περιμέναμε Όλοι αυτό συζητάμε. Δεν έχω λόγια. Είναι μαγικό».

Ζηλεύεις που δεν θα αγωνιστείς σήμερα;

«Ζηλεύω που δεν θα παίξω σήμερα ναι. Το περίμενα ειλικρινά όλο το καλοκαίρι. Από όταν βγήκε το πότε θα παίξουμε και άρχισαν να πωλούνται τα εισιτήρια και είδα πόσο κόσμο θα έχει, ήταν κάτι που σκεφτόμουν όλο το καλοκαίρι. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν μπορώ να παίξω σήμερα».

Πότε έπαιξες τελευταία φορά σε ανοιχτό γήπεδο;

«Φέτος το καλοκαίρι. Παίζω κάθε χρόνο. Αλλά σε ανταγωνιστικό επίπεδο έχω να παίξω από όταν ήμουν μικρός».

Σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα;

«Είμαστε ακόμα στο στάδιο προετοιμασίας. Κάποια παιδιά είμαστε τραυματίες. Είναι αρχή ακόμα. Όμως είμαστε η ίδια ομάδα συν τρεις προσθήκες. Είναι όλα έμπειρα παιδιά. Και ο Γιουρτσέβεν και ο Όσμαν και ο Μπράουν και θα μας βοηθήσουν πολύ και ευελπιστούμε να κάνουμε το back to back».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.