Παρτίζαν - Παναθηναϊκός 75-64: Αποτέλεσμα που θα ξεχαστεί, αναμνήσεις που θα μείνουν (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Σε μια μαγική βραδιά κάτω από τα άστρα της Αθήνας και μπροστά σε περίπου 50.000 φιλάθλους διεξήχθη το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Παρτίζαν με 75-64 αλλά το τελικό αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ήταν ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα. Ένα τουρνουά μοναδικό. Ένα τουρνουά κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. Ένα τουρνουά όπου κανείς δεν νοιάστηκε για την εικόνα που θα παρουσίαζαν οι ομάδες στο παρκέ. Ένα τουρνουά σε ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα του κόσμου. Ένα τουρνουά το οποίο θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Ένα τουρνουά μπροστά σε περίπου 50.000 φιλάθλους. Ένα τουρνουά για τον σπουδαίο, Παύλο Γιαννακόπουλο. Όπως ακριβώς έπρεπε...

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Η Παρτίζαν ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις κερδίζοντας το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR με 75-64. Αντίθετα οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ... έξω από τα νερά τους. Αν το φιλικό ήταν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και οι «πράσινοι» έπαιζαν πλήρεις, ενδεχομένως να υπήρχε (πιο) έντονος προβληματισμός. Όμως το εν λόγω τουρνουά δεν είχε ως πρώτο στόχο την αγωνιστική εικόνα.

Με τους Λορέντζο Μπράουν, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη εκτός και τον (τραυματία) Ματίας Λεσόρ να αγωνίζεται μόνο μερικά λεπτά στο ξεκίνημα του ματς, οι «πράσινοι» δεν παρουσίασαν σε κανένα σημείο του αγώνα τις πραγματικές του δυνατότητες. Ειδικά στην επίθεση όπου δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και έχοντας μεγάλη αστοχία στα σουτ εντός παιδιάς. Ο Κέντρικ Ναν ήταν πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό έχοντας 16 πόντους, ενώ άλλους 11 πόντους πρόσθεσε ο Τζέριαν Γκραντ. Θετικό πρόσημο και ο Παπαπέτρου, ο οποίος στην τελευταία περίοδο ήταν εκείνος που «ψαλίδισε» την διαφορά.

Το ματς: Παρτίζαν – Παναθηναϊκός

Όπως αποδείχθηκε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, τα νέα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί με τη διεξαγωγή αγώνα σε ανοικτό γήπεδο, ήταν... πρωτόγνωρα. Και για τις δύο ομάδες. Πολύ περισσότερο για τον Παναθηναϊκό καθώς μετά βίας εκδήλωνε επιθέσεις στο ξεκίνημα του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για περισσότερα από τέσσερα λεπτά οι «πράσινοι» δεν είχαν καταφέρει να.. ανοίξουν το σκορ τους. Όχι ότι η Παρτίζαν ήταν σε καλύτερη μοίρα, κάτι που φαίνεται από το αρχικό 0-6 σχεδόν στο πεντάλεπτο του αγώνα.

Σίγουρα ήταν πιο συγκεντρωμένη και πολύ πιο έτοιμη. Με καλή άμυνα, συνεργασίες και transition παιχνίδι έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με 15-6 στο 8' έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 15-8 για λογαριασμό των Σέρβων, ενώ την ίδια ώρα ο... άστοχος Παναθηναϊκός είχε 6/8 βολές στην α' περίοδο και μόλις ένα εύστοχο σουτ εντός παιδιάς.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά στην 2η περίοδο. Η Παρτίζαν είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι (30-21 στο 17') και διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Βέβαια οι «πράσινοι» άρχισαν να... ξεκολλούν επιθετικά χωρίς ωστόσο να βρουν και το μομέντουμ ώστε να πραγματοποιήσουν κάποιο ξέσπασμα. Οι Γκραντ και Ναν ήταν εκείνοι που έβρισκαν κάποιες επιθετικές λύσεις ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε ρυθμό.

Η διαφορά έφτασε και το +12 για την Παρτίζαν (36-24) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά σκορ με διαφορά στο +9 (36-27). Ένα ημίχρονο όπου οι «πράσινοι» είχαν αντιμετωπίσει πολλά επιθετικά προβλήματα με 6/14 δίποντα και 1/12 τρίποντα.

Η Παρτίζαν συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι καθώς είχε βρεθεί στο +11 (42-31 στο 24') πριν ακολουθούσει σερί 6-0 του Παναθηναϊκού με τους Γκραντ και Χουάντσο μειώνοντας σε 42-37 ένα λεπτό αργότερα. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε συνέχεια καθώς η σερβική ομάδα πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 13-4 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 14 πόντους διαφορά (55-41) λίγο πριν από το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (57-43).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό ύστερα από τρίποντο του Παπαπέτρου στο 37' για το 60-69 αλλά η γενική εικόνα των «πρασίνων» και με τον Αταμάν να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους, δεν ήταν καλή για την ελληνική ομάδα. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρήκε λύση από μακριά για το 62-69 αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν... αργά για το ολικό come back του «τριφυλλιού».

Τα δεκάλεπτα: 15-8, 36-27, 57-43, 75-64.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.