Ματσιούλις στο Gazzetta: «Τέτοια τουρνουά έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα, όχι με το μπάσκετ» (vid)

Ματσιούλις στο Gazzetta: «Τέτοια τουρνουά έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα, όχι με το μπάσκετ» (vid)

macioulis
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στην «αυλαία» του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», με τον πρώην παίκτη των «πράσινων», Γιόνας Μασιούλις να μοιράζεται τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την ιστορική βραδιά.

Παναθηναϊκός και Παρτιζάν «έριξαν» την αυλαία του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε μια ιστορική βραδιά για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρώην άσος του «τριφυλλιού», Γιόνας Μασιούλις, ο οποίος μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από την εμπειρία που αποκόμισε από την ιδιαίτερη αυτή μπασκετική βραδιά.

«Οι παίκτες θα το θυμούνται για πάντα αυτό το τουρνουά»

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το τουρνουά;

«Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα σε ένα μοναδικό γήπεδο με μεγάλη ιστορία. Το συγκεκριμένο τουρνουά δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ. Έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα, το γήπεδο... Είναι ξεχωριστό».

Το είχες επισκεφτεί το συγκεκριμένο στάδιο όσο ήσουν στην Ελλάδα;


«Φυσικά. Τον περασμένο Ιανουάριο το επισκέφτηκα μάλιστα επειδή έρχονται συχνά φίλοι μου και όταν είναι η πρώτη τους φορά, τους φέρνω σίγουρα στο Καλλιμάρμαρο».


Τι σημαίνει το συγκεκριμένο τουρνουά για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ;


«Είναι ο έκτος χρόνος του τουρνουά. Εξελίσσεται σε ένα πολύ σημαντικό τουρνουά. Έχει το όνομα του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού που είναι κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά μαζί, ιστορικές ομάδες, ιστορικό γήπεδο, ιστορική ατμόσφαιρα, είναι πολύ σημαντικά για τους ανθρώπους να τα βλέπουν σε ένα τουρνουά . Δεν είναι μόνο για το μπάσκετ, αλλά για πολλά πράγματα, για τα συναισθήματα, για όλα».


Ζήλεψες τους παίκτες που αγωνίζονταν απόψε;


«Ειλικρινά; Όχι. Έκανε πολύ κρύο. Φυσικά όμως, το να είσαι κομμάτι αυτών των ιστορικών τουρνουά, είναι πάντα ευχάριστο και αξιομνημόνευτο. Μετά από κάποια χρόνια οι παίκτες θα το θυμούνται αυτό. Μπορεί κάποιοι από τους παίκτες να μην απολαμβάνουν να παίζουν με τέτοιο καιρό, γενικά όμως θα το θυμούνται».


Πότε έπαιξες τελευταία φορά σε ανοιχτό στάδιο;


«Ήταν 9 χρόνια πριν, όταν έπαιξα με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε φιλικό τουρνουά στο Μόναχο και ήταν και Οκτώβρης και έκανε πολύ κρύο. Για τους θεατές είναι οκ, αλλά για τους παίκτες...Τους είδα να γλιστράνε λίγο, είναι επικίνδυνο, είναι όμως και αυτό μέρος της ζωής μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.