Τράπανι - Ολυμπιακός 90-95: Υπάρχει η ποιότητα, λείπει η ετοιμότητα

Δημήτρης Οικονόμου
Ο Ολυμπιακός φανερά ανέτοιμος, ένεκα της εποχής, επικράτησε παρά τα λάθη της Τράπανι με 90-95 στο τελευταίο του φιλικό πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του.

Η φετινή βερσιόν του Ολυμπιακού είναι φανερό πως ξεχειλίζει από ποιότητα. Μέχρι όμως να φτάσει η ομάδα στο σημείο που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, υπάρχει ακόμα χρόνος, όπως φάνηκε και στο τελευταίο φιλικό απέναντι στην Τράπανι, με τη νίκη να έρχεται στο φινάλε με 90-95.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν ζητήματα στην άμυνα, δέχτηκαν πόντους στο τρανζίσιον, αλλά επιθετικά έδειξαν σε πολλά σημεία τις αρετές τους καθώς και την ποιότητα του ρόστερ. Με τον Βεζένκοβ μακράν κορυφαίο στην επίθεση, τους Βιλντόζα και Πίτερς να δίνουν λύσεις και τον Γουόκαπ να βοηθά από το πρώτο μέρος, με την ευστοχία του από το τρίποντο.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στη Ρόδο, εκεί όπου το επόμενο Σαββατοκύριακο θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν, το Super Cup.

Τράπανι - Ολυμπιακός: Ο αγώνας

Το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό ήταν ιδανικό στην επίθεση. Η μπάλα κυκλοφόρησε τέλεια, για να έρθουν τρία τρίποντα από τους Βεζένκοβ, Γουόκαπ και Παπανικολάου. Ωστόσο στην άμυνα υπήρχαν άλυτοι γρίφοι, με τον Τζάστιν Ρόμπινσον να δίνει λύσεις στους Ιταλούς (12-13, 7'). Ενώ από τον πάγκο ο ερχομός του πρώην παίκτη του Άρη, Τζέι Ντι Νότε έδωσε ακόμα περισσότερη πνοή στην Τράπανι.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλές επιστροφές στο τρανζίσιον, ωστόσο ήταν φανερό πως οι λύσεις τους στην επίθεση είναι πλέον πάρα πολλές. Μετατρέποντας το 27-24 σε 27-33 (13'), με τον Βιλντόζα να δίνει λύσεις φέρνοντας ενέργεια από τον πάγκο. Ωστόσο ο Νότε δε σταμάτησε να εκτελεί και έτσι παρά τα 4/4 τρίποντα του Γουόκαπ, η Τράπανι έμεινε κοντά στο ημίχρονο (48-51).

Το ξέσπασμα του Ντόρσεϊ ήταν αρκετό για να χτίσει ο Ολυμπιακός μια μικρή διαφορά. Ο ομογενής γκαρντ πέτυχε επτά σερί πόντους και με τον Βεζένκοβ σταθερά στην επίθεση, διαμορφώθηκε το 53-60 (23'), αλλά τα λάθη συνέχισαν να έρχονται από τα «ερυθρόλευκα» χέρια. Και ένα αντιαθλητικό του Ντόρσεϊ άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης, με τους Ιταλούς να τρέχουν 10-0 σερί, βρίσκοντας διαδοχικά τρίποντα στο τρανζίσιον με τον Γεμπόα. Γουίλιαμς Γκος και Γουόκαπ επέστρεψαν για καλύτερες αποφάσεις και σημάδι στον Βεζένκοβ, με τον Μπαρτζώκα να δοκιμάζει διαρκώς σχήματα και καταστάσεις.

Αναμενόμενα με τα λάθη και τους πόντους που δέχτηκε στο τρανζίσιον ο Ολυμπιακός, η Τράπανι έμεινε κοντά, παρά τις προσπάθειες του Βιλντόζα με ένα τρίποντο και μία ασίστ στον Πίτερς. Το +8 (75-83, 34') εξανεμίστηκε γρήγορα και το τελευταίο λεπτό είχε ως αφετηρία τους 90 πόντους και για τους δύο. Ένα τρίποντο του Πίτερς και μία άμυνα, έδωσαν τελικά στον Ολυμπιακό το προβάδισμα που χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 48-51, 70-73, 90-95

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.