Από την Euroleague και το Μιλάνο, στην Κίνα ο Μπίλι Μπάρον

Από την Euroleague και το Μιλάνο, στην Κίνα ο Μπίλι Μπάρον

Ο Μπάρον για την Αρμάνι
Ο μέχρι πρότινος γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, Μπίλι Μπάρον, αποφάσισε να κάνει το ταξίδι, Ιταλία-Κίνα για λογαριασμό Σανγκάι Σαρκς, με τον 33χρονο γκαρντ να ψάχνει την «επανεκκίνηση» στη καριέρα του.

Ο Μπίλι Μπάρον παρέμεινε «κάτοικος Ευρώπης» για μια δεκαετία, ξεκινώντας το 2014 το ταξίδι του στη «γηραιά Ήπειρο» από την Λιθουανική Ρίτας. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν το Βέλγιο και ακολούθως η Ισπανία και η Μούρθια. Το 2018 πήρε την πρώτη «γεύση» από Euroleague, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα. Το 2020 «μετακόμισε» στην Ρωσία για λογαριασμό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και από το 2022 αγωνιζόταν με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Στη πρώτη του σεζόν στην πόλη της μόδας, ο Αμερικανός γκαρντ τα πήγε περίφημα, δείχνοντας τα διαπιστευτήρια του ως δεινός σουτέρ. Ωστόσο τη σεζόν 2023-2024 αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, κυρίως στον αγκώνα, τα οποία δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί για περισσότερα από 4 παιχνίδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της δημοτικότητας του και την μη συνέχιση της συνεργασίας του με την Αρμάνι.

Ο γεννηθείς στη Πενσιλβάνια της Αμερικής, Μπάρον, βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Κίνα και πιο σγκεκριμένα στους Σανγκάι Σάρκς, με τους οποίος θα αγωνιστεί τη σεζόν 2024-2025.

Σε 5 σεζόν στην Euroleague, ο Μπάρον είχε κατά μέσο 10,5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ εκτελούσε με πάνω από 40% από το τρίποντο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.