Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 90-75: Ήττα από την Εφές στο τελευταίο φιλικό πριν από Super Cup

Γιώργος Κούβαρης
Ο Παναθηναϊκός AKTOR των πολλών απουσιών πλήρωσε το κακό ξεκίνημα στο φιλικό με την Εφές (29-9 το δεκάλεπτο) και γνώρισε την ήττα στο τελευταίο του φιλικό πριν από τα επίσημα ματς για το Stoiximan Super Cup με σκορ 90-75.

Μετά την εύκολη επικράτηση απέναντι στη Γαλατασαράι, ήρθε και η... προσγείωση. Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος εάν αναλογιστεί το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έδωσαν δεύτερο φιλικό σε διάστημα 24 ωρών και μάλιστα με... μισή ομάδα.

Εκτός από τους Κώστα Σλούκα, Λορέντζο Μπράουν και Κώστα Αντετοκούνμπο, δεν αγωνίστηκαν ούτε οι Ματίας Λεσόρ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Όπερ και σημαίνει ότι οι λύσεις του Αταμάν είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο και σίγουρα δεν μπορούσε να δοκιμάσει αυτά που ενδεχομένως να είχε στο μυαλό του πριν από το Stoiximan Super Cup.

Παρόλα αυτά πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημα και το 29-9 της Εφές το οποίο είχε βάλει και τις βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη του ματς. Καλύτερος παίκτης των «πρασίνων» ήταν και πάλι ο Ομέρ Γιούρτσεβεν, ο οποίος είχε και πάλι double double με 14 πόντους (4/7δίπ., 1/1τρ., 3/4β.) και 11 ριμπάουντ. Οι Γκριγκόνις και Ναν πρόσθεσαν από 12 πόντους ο καθένας, ενώ ο Τσέντι Όσμαν τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 3 ασίστ.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την κακή του άμυνα με την Εφές να σουτάρει με 63% στα δίποντα και 43% στα τρίποντα, όπως επίσης και τις περιορισμένες λύσεις.

Το ματς: Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ άσχημα το παιχνίδι με την Εφές να πραγματοποιεί σε πρώτη φάση ένα σερί 11-0 με το οποίο μετέτρεψε το «ρευστό» 10-7 του πενταλέπτου σε 21-7 στο 8'! Το δεκάλεπτο έκλεισε με την τουρκική ομάδα να προηγείται στο σκορ με 29-9 έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της. Ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, τόσο στην επίθεση έχοντας σκοράρει όλους και όλους εννέα πόντους, όσο και στην άμυνα.

Η Εφές είχε σταθερά το πάνω χέρι στο ματς με διαφορές πάνω από 20 πόντους (39-16 στο 14'), με την ομάδα του Αταμάν να μειώνει σε 45-29 και 51-36 με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Γιούρτσεβεν ήταν ο μοναδικός που είχε ξεχωρίσει από το κακό πρόσωπο των «πρασίνων», οι οποίοι ωστόσο είχαν καλύτερη παρουσία στην 2η περίοδο με επιμέρους σκορ 27-22. Στον αντίποδα οι Τζόρνταν Νουόρα και Ελάιτζα Μπράιαντ είχαν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στο «τριφύλλι».

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η τουρκική ομάδα είχε σταθερά το προβάδισμα και τον ρυθμό του αγώνα στα χέρια της. Στον αντίποδα ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά περισσότερο από τους 14 πόντους (57-43) έχοντας παρουσιάσει αδυναμίες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο δείκτης του σκορ επέστρεψε στους 20+ πόντους για την Αναντολού Εφές (78-58) λίγο πριν από την ολοκλήρωση του γ' δεκαλέπτου (78-61).

Το σκηνικό του αγώνα έμεινε ίδιο και απαράλλακτο έως και το τέλος του ματς. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν επέστρεψε ποτέ σε διεκδίκηση νίκης και η ήττα με 90-75 ήρθε απολύτως φυσιολογικά βάσει και της εικόνας που επικρατούσε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 29-9, 51-36, 78-61, 90-75.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.