Παρτίζαν: Το «αστρονομικό» μπάτζετ της ομάδας του Ομπράντοβιτς

Παρτίζαν: Το «αστρονομικό» μπάτζετ της ομάδας του Ομπράντοβιτς

Φωτεινός Τριγάζης
Ο Κέβιν Πάντερ.
Η Παρτίζαν έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη φέτος και αυτό το μαρτυρά και το εξαιρετικά υψηλό μπάτζετ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Οστόγια Μιχαϊλοβιτς, ξεπερνά το περσινό.

Η Παρτίζαν πέρυσι τερμάτισε στην 11η θέση της Euroleague και φέτος θέλει να βελτιώσει κατά πολύ την τελική της κατάταξη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Οστόγια Μιχαϊλοβιτς, το περσινό μπάτζετ της ομάδας ήταν 20 εκατομμύρια, αριθμός που φέτος έχει αυξηθεί στα 23 εκατομμύρια, με τον Σέρβο παράγοντας να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της ομάδας του για διάκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις προέδρου της Παρτίζαν στο sportklub

«Έχει εγκριθεί συνολικός προϋπολογισμός 23 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 15 εκατομμύρια προορίζονται για την ομάδα και το προσωπικό της (συν τους φόρους), ενώ τα υπόλοιπα οκτώ εκατομμύρια αφορούν λειτουργικά έξοδα. Από τα 23 εκατομμύρια ευρώ, ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει τα 18 και περιμένουμε ότι το κράτος, όπως και την περασμένη σεζόν, θα δώσει αυτά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που εκκρεμούν και σημαίνουν πολλά για εμάς. Ο σύλλογος έχει σίγουρα αυξήσει πολύ τα έσοδά του».

Αναφορικά με τα χρέη της ομάδας, ο «ισχυρός άνδρας» της Παρτίζαν σχολίασε:

«Όταν ήρθα στην Παρτίζαν, ο σύλλογος πλήρωνε για οκτώ προπονητές και εγώ έφερα τον ένατο, τον ​​Ματ Νίκολιτς. Η λίστα των παικτών στους οποίους εκκρεμούσαν οφειλές είχε 85 ονόματα. Σιγά σιγά τα καλύπτουμε. Αναμένουμε να μπούμε στην αναδιάρθρωση φορολογικών οφειλών σύντομα και η Παρτίζαν δεν θα χρωστάει σε κανέναν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.