Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έκανε «δικό της» τον πρώην MVP του τουρκικού πρωταθλήματος, Άλφα Καμπά

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έκανε «δικό της» τον πρώην MVP του τουρκικού πρωταθλήματος, Άλφα Καμπά

Άλφα Κάμπα
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αφού εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Λιγκ Καπ , προχώρησε στη προσθήκη του Γάλλου φόργουορντ, Άλφα Καμπά για 1,5 μήνα προκειμένου να ενισχύσει τη γραμμή των ψηλών της μέχρι να επιστρέψει ο τραυματίας Γουέινι Γκάμπρελ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ λίγες ώρες μετά την πρόκριση της στο Λιγκ Καπ του Ισραήλ, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 28χρονο φόργουορντ Άλφα Καμπά, για 1,5 μήνα προκειμένου να καλύψει το κενό στη γραμμή των ψηλών που άφησε ο Γουέινι Γκάμπριελ μετά τον τραυματισμό του.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας προχώρησε σε προσθήκη τελευταίας στιγμής, προτού αντιμετωπίσει την Ραμάτ Γκαν στον τελικό του Λιγκ Καπ και λίγες μέρες πριν τη πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στη Βίλερμπαν (3/10 - 22:00).

Ο Άλφα Καμπά πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βαλένθια για 7 παιχνίδια και μόνο σε παιχνίδια για την ACB έχοντας περιορισμένη συνεισφορά. Πριν πάει στην Ισπανία δοκιμάστηκε στην Κίνα, ενώ το αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν η ανάδειξη του ως MVP του τουρκικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2021-2022, φορώντας τα χρώματα της ομάδας της Γκαζιαντέπ. Στην συγκεκριμένη διάκριση τον οδήγησαν η αθλητικότητα του και οι μέσοι όροι των 13,6 πόντων, 10,6 ριμπάουντ, 1,6 κοψιμάτων και 1,3 κλεψιμάτων στο σύνολο 28 αγώνων στους οποίους παράλληλα εκτελούσε με 60,2% από το δίποντο.

Νωρίτερα είχε αγωνιστεί επίσης με τις φανέλες των Μπουντούτσνοστ, Ναντέρ, Μπουζαλάκ, Βιλερμπάν, Μέγκα και Ορτέζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.