Ζάλγκιρις: Ανακοίνωσε το budget για τη σεζόν 2024-25

Ζάλγκιρις: Ανακοίνωσε το budget για τη σεζόν 2024-25

Γιώργος Κούβαρης
Ζάλγκιρις
Αυξημένο κατά 22.6% θα είναι το budget της Ζάλγκιρις Κάουνας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της λιθουανικής ομάδας, Παούλιους Γιανκούνας, το φετινό budget της Ζάλγκιρις θα ανέρχεται στα 17.7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 11.7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και την μισθοδοσία των παικτών και του προπονητικού team.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αυξημένο κατά 22.6% σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό της ομάδας, ο οποίος έφθανε τα 15 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 8.4 εκατομμύρια ευρώ είχαν να κάνουν με το αγωνιστικό τμήμα. Ο λόγος της αύξησης είχε να κάνει και με τα μεγαλύτερα έσοδα, καθώς όπως ανέφερε ο Γιανκούνας ο οργανισμός προέβλεπε να εισπράξει 13 εκατομμύρια ευρώ αλλά συγκέντρωσε 15 ευρώ. Και αυτό λόγω από τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις εισιτηρίων, τα έσοδα εκ των οποίων έφτασε τα 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι πέρυσι παρακολούθησαν τα ματς της Ζάλγκιρις 362.000 φίλαθλοι, ενώ σε 16 ματς της EuroLeague σημειώθηκε sold out! Επιπλέον η Ζάλγκιρις υπέγραψε νέο χορηγό για τη φανέλα, ενώ η Zalgirio Arena θα έχει νέο jumbotron όπως επίσης και νέο σύστημα φωτισμού.

@Photo credits: @bczalgiris

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.