Μονακό - Αρμάνι Μιλάνο 93-80: Άνετο ξεκίνημα των Μονεγάσκων στην νέα EuroLeague νικώντας το φάντασμα της Αρμάνι Μιλάνο

Η Μονακό επικράτησε εύκολα με 93-80 της Αρμάνι Μιλάνο στο Πριγκιπάτο και έκανε πρεμιέρα με το δεξί στην νέα σεζόν της EuroLeague. Κυρίαρχο πρώτο ημίχρονο των Μονεγάσκων, έμειναν με την αντίδραση οι Μιλανέζοι.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Μονακό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο και με σκορ 93-80 να κάνει ξεκίνημα με το δεξί στην νέα αγωνιστική περίοδο της EuroLeague.

Καταιγιστικό πρώτο μέρος από τους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην ιταλική ομάδα και φτάνοντας ακόμα και στο +22 (66-44) κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Μιλανέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με μπροστάρη τον Άρμονι Μπρουκς, όμως το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και έκανε θετική πρεμιέρα στην εφετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα των Μονεγάσκων οι οποίοι κατάφεραν να χτίσουν προβάδισμα από πολύ νωρίς με ένα γρήγορο σερί 7-0 (3').

Στο 8' η διαφορά έφτασε στο +14 για το 18-4 και το 22-8 με τους παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να πραγματοποιούν θραύση στις δύο ρακέτες έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μαμ Ζαϊτέ και τον Μάικ Τζέιμς. Το τέλος της 1ης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες με το σκορ στο 22-10 και τη Μονακό να έχει μπει πολύ πιο δυνατά από την Αρμάνι σε επίθεση και κυρίως σε άμυνα, αναγκάζοντας τους Ιταλούς σε πολλές άστοχες επιλογές.

Η εικόνα δεν άλλαξε πολύ στην έναρξη του 2ου δεκαλέπτου με την Μονακό να αυξάνει ακόμα περισσότερο την τιμή της διαφοράς της και να την φτάνει στο +18 για το 30-12 μετά από 12 λεπτά αγώνα.

Το Μιλάνο αδυνατούσε να αντιδράσει και η Μονακό συνέχιζε στο δικό της μομέντουμ ανεβάζοντας τη διαφορά στο +19 για το 33-14 και φλερτάροντας με τα επίπεδα των 20 πόντων και τα οποία έπιασε με καλάθι του Μοτιεγιούνας από κοντά (38-18, στο 16'). Το σύνολο του Ετόρε Μεσίνα επιχείρησε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0 με γκολ-φάουλ του Σιλντς και τρίποντο του ΛεΝτέι.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με μπροστάρηδες τους Φουρκάν Κορκμάζ και Μάικ Τζέιμς φθείροντας ακομα περισσότερο τους Μιλανέζους με πόντους από βολές. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 47-26 και τη μέγιστη τιμή της Μονακό (+21) κόντρα σε μια Αρμάνι με πολύ χαμηλή παραγωγικότητα.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την Αρμάνι με διάθεση να αντιδράσει δυναμικά, βρίσκοντας τρία συνεχή εύστοχα τρίποντα, τα δύο εξ αυτών από τον Μίροτιτς, για να μειώσει γρήγορα στους 14 πόντους και το 53-39 στο 23'. Η Μονακό δεν έδειχνε να έχει την αμυντική σταθερότητα του πρώτου ημιχρόνου, όμως διατηρούσε έναν ρυθμό στην επίθεση που της επέτρεπε να κρατήσει το προβάδισμά της σε ασφαλή επίπεδα.

Μετά το 55-42 στο οποίο μείωσε ο Τζος Νέμπο με γκολ-φάουλ, η ομάδα του Πριγκιπάτου έτρεξε ένα επιμέρους 11-2, βελτιώνοντας το ποσοστό της από το τρίποντο και ισοφαρίζοντας τη μέγιστη τιμή της διαφοράς της (+21) για το 66-44 στο 28'. Οι Ιταλοί με ένα σερί 5-0 κατάφεραν απλά να μειώσουν για το 66-49 στο τέλος της 3ης περιόδου, έχοντας ένα... βουνό να ανέβουν στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, η Αρμάνι επιχείρησε να κάνει μια ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στη διεκδίκηση της αναμέτρησης με τον Άρμονι Μπρουκς να ηγείται την προσπαθειών της και με τρία απανωτά τρίποντα να μειώνει στο 71-58, ενώ είχε μεσολαβήσει και ένα περιφερειακό σουτ του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο Αμερικανός συνέχισε το προσωπικό του κρεσέντο καταφέρνοντας να μειώσει στους 10 για το 73-63, 7 λεπτά για το τέλος του αγώνα. Η άμυνα της Μονακό ήταν πλέον ευάλωτη, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς με 2/2 βολές κατέβασε τη διαφορά μετά την 1η περίοδο σε μονοψήφια τιμή για το 77-68 στο 35'.

Ωστόσο, η αντίδραση των Μονεγάσκων ήταν καίρια και με πρωταγωνιστή τον Έλι Οκόμπο, η διαφορά επανήλθε σε επίπεδα της τάξεως των 15 πόντων. Η νίκη ήρθε τελικά για την Μονακό με 93-80 διατηρώντας τον έλεγχο όταν η Αρμάνι προσπάθησε να κάνει αντεπίθεση και ξεκίνησε με το δεξί στην φετινή EuroLeague.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Αδιαμφισβήτητος MVP της αναμέτρησης ο Άλφα Ντιάλο με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στους 9 και τους 10 πόντους έμειναν οι Μίροτιτς και Σιλντς αντίστοιχα που δεν ανταποκρίθηκαν στον ηγετικό ρόλο που έχουν στην ομάδα του Μεσίνα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Άξιος συμπαραστάτης ο Έλι Οκόμπο με 14 πόντους και κρίσιμες επιθετικές λύσεις στο τέλος. Φοβερός ο Μαμ Ζαϊτέ στο πρώτο μέρος τελειώνοντας το ματς με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στους 9 με 2/7 σουτ και 5 ασίστ έμεινε ο Μάικ Τζέιμς, 7 πόντους με 3 ριμπάουντ σε 19:24' για τον Γιώργο Παπαγιάννη.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Άρμονι Μπρουκς προσπάθησε μόνος του για την Αρμάνι πετυχαίνοντας τους 13 από τους 16 πόντους του στην τελευταία περίοδο έχοντας 4/6 τρίποντα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Μονακό που ήταν καθοριστικά, ιδίως όταν προσπαθούσε να επιστρέψει η Αρμάνι.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: H Βιλερμπάν φιλοξενεί τη Μονακό (6/10) για την τρίτη αγωνιστική στο γαλλικό πρωτάθλημα ενώ η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τη Σάσαρι (6/10) για τη δεύτερη αγωνιστική στη Serie A.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

monaco

armani

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.