Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης 97-89: Δήλωσε «ανυπακοή στη βασίλισσα», μέσα στο νέο της σπίτι (vid)

μπαγερν
Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε στη νέα της έδρα την Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας των Μαδριλένων με σκορ 97-89, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Σαμπάζ Νέιπιερ ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο στο νέο της σπίτι, καθώς επικράτησε της φιναλίστ της περσινής Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 97-89, πραγματοποιώντας «παραμυθένιο» ξεκίνημα στη φετινή διοργάνωση.

Για τους Βαυαρούς ξεχώρισε ο Σαμπάζ Νέιπιερ που πέτυχε 25 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε Ντζάναν Μούσα που ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους.

Το ματς: Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, έχοντας και την ώθηση της κερκίδας στο πλευρό τους. Με ένα εμφατικό 16-9, οι Βαυαροί είχαν υπό τον έλεγχο τους τον ρυθμό του ματς, μέχρι που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα πατήματα τους. Με ένα τρίποντο του Σαμπάζ Νέιπιερ, η Μπάγερν συγκρατούσε το προβάδισμα των επτά πόντων (25-18), δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Μαδριλένοι όμως, με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους, τον Ιμπάκα και τον Ντεκ ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 26-26, πριν ο Ρατάν Μέις της Ρεάλ εξαπολύσει μια τρίποντη βόμβα από το κέντρο του γηπέδου, στη λήξη της περιόδου, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι πήγαν στη διακοπή με προβάδισμα 29-26.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να πτοούνται και παρέμειναν μαχητικοί, ακολουθώντας κατά πόδας την Ρεάλ, με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι άμυνες ήρθαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι παίκτες και από τα δύο στρατόπεδα έφταναν με άνεση στο αντίπαλο καλάθι. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποσπαστεί της άλλης, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 52-51 υπέρ της Μπάγερν, με τις δύο πλευρές να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της επανάληψης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παίξουν καλύτερη άμυνα και να επιτρέψουν μόλις 12 πόντους στη Μπάγερν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να αποσπαστούν των αντιπάλων τους. «Κλειδί» στην αλλαγή του μομέντουμ του ματς στάθηκε το 10-0 που έτρεξαν οι Μαδριλένοι στα μέσα του δεκαλέπτου και να μετατρέψουν το 54-54 σε 64-54 υπέρ τους. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 73-64 υπέρ της Ρεάλ, με τον Φακούντο Καμπάτσο να ηγείται της προσπάθειας των φιλοξενούμενων.

Στη τέταρτη περίοδο η Μπάγερν «αφυπνίστηκε» και επέστρεψε στη διεκδίκηση του αγώνα. Με ένα «διαστημικό» ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο και τον Σαμπάζ Νέιπιερ να δείχνει «σεληνιασμένος» οι Βαυαροί γύρισαν το ματς «τούμπα». Με ένα επιμέρους 21-4 στη τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι αναποδογύρισαν το 73-64 της τρίτης περιόδου, κάνοντας το 88-77, μέσα σε λιγότερο από 7 αγωνιστικά λεπτά, με το γήπεδο να «φλέγεται».

Μετά από αλλεπάλληλα time out του κόουτς Ματέο, η Ρεάλ μπόρεσε να μειώσει στους έξι πόντους (88-82), με την άμυνα της όμως να την προδίδει συνεχώς. Ακολούθησαν μεγάλα καλάθια και από τις δύο πλευρές, με τον φωτεινό πίνακα (ο οποίος έσβησε στην αρχή του δεκαλέπτου για πέντε λεπτά) να δείχνει 90-89 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου με 17,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Ο Βλάντιμιρ Λούσιτς ανέλαβε το βάρος των βολών για τη Μπάγερν, ευστοχώντας και στις δύο, διαμορφώνοντας το 92-89.

Στην επαναφορά, η Ρεάλ Μαδρίτης επιχείρησε ένα βεβιασμένο τρίποντο με τον συνήθη ύποπτο, Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος αστόχησε, προσπαθώντας παράλληλα να εκμαιεύσει φάουλ, το οποίο όμως δεν έπεισε τους διαιτητές. Αφού ο Καμπάτσο δέχτηκε και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και έκανε και αντιαθλητικό φάουλ, ο Βλάντιμιρ Λούσιτς βρέθηκε ξανά στη γραμμή της φιλανθρωπίας, ευστοχώντας και στις 5 βολές που κλήθηκε να εκτελέσει, χαρίζοντας την μεγάλη νίκη στην ομάδα του με σκορ 97-89.

Τα δεκάλεπτα: 26-29, 52-52, 64-73, 97-89

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο 21-4 που «έτρεξε» η Μπάγερν στο τέταρτο δεκάλεπτο το οποίο επί της ουσίας της έδωσε τη νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ήταν ο Σαμπάζ Νέιπιερ, που τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους και του ματς συνολικά.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Βάιλερ Μπαμπ ο οποίος ήταν άποντος για τους γηπεδούχους με 0/4 σουτ και δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, αν και μοίρασε 4 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Φακούντο Καμπάτζο ο οποίος πέτυχε 19 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ, αλλά δεν έφτανε στους Μαδριλένους προκειμένου να φύγουν με το «διπλό».

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 33 πόντοι που πέτυχε στο τέταρτο δεκάλεπτο η Μπάγερν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γιόχανς Βόιτμαν ήταν επίσης εξαιρετικός, καθώς πέτυχε 19 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε και 4 ασίστ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: H Μπάγερν φιλοξενείται από τη Γκότιγκεν στις 6 Οκτώβρη για το Γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ η Ρεάλ υποδέχεται τη Σαραγόρσα στις 6/10 για την ACB.

μπαγερν

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.