Μπασκόνια - Παρτιζάν 88-82: Χάουαρντ και Μονέκε «καθάρισαν» στο πρώτο... ντέρμπι της σεζόν

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Τσίμα Μονέκε κόντρα στην Παρτιζάν
Η Μπασκόνια ήταν η μεγάλη νικήτρια στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague με αντίπαλο την Παρτιζάν Βελιγραδίου, ύστερα από ένα εντυπωσιακό ματς, επικρατώντας με 88-82.

Στην Ισπανία, η Μπασκόνια υποδέχτηκε την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην πρεμιέρα της σεζόν στην Euroleague για το 2024-25. Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε σασπένς μέχρι και τα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έφτασε σε μία πολύ δύσκολη επικράτηση με 88-82.

Μπασκόνια – Παρτιζάν: Το ματς

Οι γηπεδούχοι αν και φάνηκαν να έχουν το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά (9-3, 5:44), δεν μπόρεσαν να κρατήσουν χαμηλά τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 17-16.

Στην δεύτερη περίοδο οι δύο πλευρές συνέχισαν το... ντέρμπι, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διατηρεί τα ηνία στο σκορ (31-27, 4:56). Μάλιστα ο σύλλογος του Βελιγραδίου πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, όντας μπροστά με 38-32.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού, η Παρτιζάν φάνηκε να παίρνει απόσταση ασφαλείας αλλά η Μπασκόνια δεν τα παράτησε και επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς. Στο 5:10 οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 52-48 ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 3 πόντους και το 60-57 υπέρ των Σέρβων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα ενώ έμεναν 5:49 λεπτά για το τέλος. Η αναμέτρηση συνέχισε να θυμίζει κανονικό ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου με την απόσταση να είναι σταθερά σε απόσταση ενός καλαθιού. Στο 4:37 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε challenge για out of bounds και κέρδισε την κατοχή η ομάδα του. Μετά από το time out που ακολούθησε ωστόσο, έγινε λάθος στην επαναφορά και η κατοχή πήγε στους γηπεδούχους ενώ ελάχιστες στιγμές αργότερα ο Καμπαρό πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή τάπα, διατηρώντας τη Μπασκόνια μπροστά.

Ύστερα από ένα διάστημα όπου χάλασε ο ρυθμός, ο Καμπαρό βρήκε μεγάλο τρίποντο για το 78-74, 2:17 πριν από τη λήξη. Αυτό έδωσε άλλο «αέρα» στον ισπανικό σύλλογο, ο οποίος πήρε τη νίκη με 88-82.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 32-38, 57-60, 88-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στη λάθος επαναφορά στο 4:37 πριν το τέλος που έδωσε την ευκαιρία στη Μπασκόνια να παραμείνει μπροστά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τάντας Σεντεκέρσκις που ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας από 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ, μαζεύοντας 21 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Φρανκ Ντιλικίνα που σε 17:52 λεπτά εντός παρκέ είχε μόλις 3 πόντους με 1 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο πρώτος σκόρερ Μάρκους Χάουαρντ που έφτασε τους 17 πόντους, ο Λουαού Καμπαρό με 15 αλλά και ο Τσίμα Μονέκε με 13.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ταϊρίκ Τζόουνς που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η υπεροχή της Μπασκόνια στα κοψίματα με 6 αντί 0 της Παρτιζάν και το 60% των Ισπανών στα δίποντα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπασκόνια υποδέχεται το Σάββατο (5/10, 19:00) την Ανδόρα στο ισπανικό πρωτάθλημα ενώ η Παρτιζάν την Κυριακή (6/10, 20:00) θα φιλοξενήσει τη Τσιμπόνα για την ABA Liga

τα στατιστικά της Μπασκόνια

Τα στατιστικά της Παρτιζάν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.