Ναν στο Gazzetta: «Να περιμένετε ότι θα παίξουμε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού!»

Ναν στο Gazzetta: «Να περιμένετε ότι θα παίξουμε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού!»

Γιώργος Κούβαρης
Ναν
Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Άλμπα στην πρεμιέρα της Euroleague, ο Κέντρικ Ναν μίλησε στο Gazzetta και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ομάδα θα βρει τα πατήματά της, στάθηκε στο νέο ΟΑΚΑ λέγοντας το πόσο πολύ ανυπομονεί να βρεθεί και πάλι μπροστά στους φίλους της ομάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Γιώργος Κούβαρης

Συνήθως όταν ένας παίκτης σκοράρει 16 πόντους σ' ένα ματς της Euroleague, κερδίζει μια θέση τους διακριθέντες του αγώνα. Ε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να έχει σταθερά κάποιος ανάλογη συγκομιδή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Όπως φαίνεται ωστόσο για τον Κέντρικ Ναν αποτελεί... ρουτίνα. Παράδειγμα η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού AKTOR στην Euroleague. Απέναντι στην Άλμπα τελείωσε το ματς με 16 πόντους έχοντας 4/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και κανένα λάθος στα 32 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Κι όμως. Υπήρχε η αίσθηση ότι δεν ήταν και το καλύτερο παιχνίδι του Αμερικανού και ότι σίγουρα μπορούσε καλύτερα. Αυτό δείχνει και την τρομερή του ποιότητα.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 87-77 στην Uber Arena η οποία «ξύπνησε» πολλές αναμνήσεις στον ίδιο και στους συμπαίκτες του και πλέον κοιτάζει το επόμενο ματς μετά το πρώτο γέμισμα του... σακουλιού.

«Θέμα χρόνου να φτιάξουμε τη χημεία μας»

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης και αφού είχε δέσει τα πόδια του με πάγο, ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Gazzetta και εξήγησε για ποιον λόγο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο... καλός όσο μπορεί να περίμεναν οι περισσότεροι: «Το πρώτο ματς της σεζόν στην Euroleague ήταν όπως το περίμενα. Υπάρχει ακόμα αυτή η ένταση από την προετοιμασία αλλά όσα παιχνίδια παίζουμε, άλλο τόσο θα χτίζουμε την χημεία μας και θα νιώθουμε όλοι πολύ άνετα όσο περνάει ο καιρός» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα εξηγώντας ότι οι «πράσινοι» δεν θα αργήσουν να θυμίζουν την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague:

«Να περιμένετε ότι θα παίξουμε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού! Πάνω-κάτω έχουμε το ίδιο ρόστερ, τους ίδιους παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Κάναμε τρεις νέες προσθήκες και όπως σου είπα προσπαθούμε να φτιάξουμε και να βρούμε την χημεία μας ώστε να παίξουμε το μπάσκετ που παίξαμε πέρυσι και κατακτήσαμε και πάλι τον τίτλο.»

Η ερώτηση που είχαν πολλοί στο μυαλό τους ήταν η εξής: Μπορούσε ο Παναθηναϊκός να νικήσει ακόμα πιο εύκολα την Άλμπα; «Βρίσκεται για κάποιον λόγο στην Euroleague η Άλμπα. Είναι καλή ομάδα. Οπότε όχι. Έπαιζε στην έδρα της, είμαστε στην αρχή της σεζόν οπότε ήθελε να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Εμείς από τη πλευρά μας είμαστε ακόμα είμαστε λίγο πίσω αλλά θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. »

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ και να παίξω στο glass floor»

"""

Έχουν περάσει 4.5 μήνες από το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν ο Παναθηναϊκός έραβε το 7ο αστέρι στη φανέλα του για την κατάκτηση της Euroleague για 7η φορά στην ιστορία του. Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές στο μυαλό όλων. Όπως και του Κέντρικ Ναν: «Ένιωσα πολύ όμορφα όταν πάτησα και πάλι σε αυτό το παρκε. Ήμουν ενθουσιασμένος που θα επέστρεφα και πάλι στο Βερολίνο» ενώ για το αν θα είχε ένα επιπλέον κίνητρο επειδή στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν άστοχος με 0/5 τρίποντα στο ίδιο γήπεδο, απάντησε... λιτά και απέριττα: «Ναι θα μπορούσες να το πεις αυτό...»

Μετά το εκτός έδρας ματς που μεσολαβεί με την Καρδίτσα την ερχόμενη Κυριακή (6/10), ο Παναθηναϊκός θα ανοίξει για πρώτη φορά τις θύρες του ανακαινισμένου (αν και υπάρχουν ακόμα πράγματα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα γίνονται με τον καιρό) ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Κέντρικ Ναν ανυπομονεί για αυτήν την ημέρα. Οι λόγοι; Δύο: Οι φίλοι της ομάδας και το... glass floor: «Είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε στο ΟΑΚΑ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δώσαμε όλα τα ματς μακριά από την έδρα μας όπως και αυτά τώρα στο ξεκίνημα των επίσημων. Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στο γήπεδό μας και να συναντήσω ξανά τους φιλαθλους μας. Θα είναι κάτι το φοβερό!»

Όσο για το αν έχει περιέργεια και το αν ανυπομονεί για το glass floor; «Ναι! Ανυπομονώ και για το glass floor. Θέλω να δω πώς θα είναι να παίζει στο glass floor. Θα είναι ο καλύτερος αγωνιστικός χώρος σε ολόκληρη την Euroleague. Να φανταστείς είχαμε ήδη ένα τρομερό γήπεδο και μια τρομερή έδρα. Οπότε τώρα περιμένω από τους φιλάθλους μας να είναι ακόμα πιο τρελοί στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ.»

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.