Παρί - Ερυθρός Αστέρας 77-80: Νέντοβιτς και Κάνααν έκριναν το «θρίλερ» του Παρισίου

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε πολύ δύσκολα από το Παρίσι και επικράτησε με 80-77, σε ένα πολύ αγχωτικό αγώνα στην πρεμιέρα της Euroleague.

Στην πρώτη αναμέτρηση της στο επίπεδο της Euroleague η Παρί φάνηκε ανταγωνιστική κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα χορταστικό παιχνίδι μέχρι και το τέλος του. Ο σύλλογος από το Βελιγράδι ήταν τελικά αυτός που πανηγύρισε τη νίκη με 80-77 και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Δύο από τους πρωταγωνιστές της νίκης μάλιστα, ήταν δύο παίκτες αρκετά γνώριμοι στο ελληνικό κοινό. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ολοκλήρωσε έχοντας 21 πόντους (2/2 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 2/2 βολές) ενώ παράλληλα σημείωσε 3 ασίστ με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να παίζε 22:42 λεπτά ενώ ο Αϊζάια Κάνααν που βρισκόταν στον Ολυμπιακό, είχε 14 πόντους και σημείωσε τις βολές στο τέλος που άνοιξαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Παρί – Ερυθρός Αστέρας: Το ματς

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε στα πρώτα λεπτά του αγώνα τους παίκτες του να μπαίνουν με φόρα και στο 4:42 να βρίσκονται μπροστά με 10-4, ωστόσο η Παρί δεν «σκάλωσε» και γρήγορα βρήκε τα πατήματά της μέσα στο παρκέ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και γύρισαν το ματς υπέρ τους στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, η οποία έληξε 18-17.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε ξανά τα ηνία του σκορ στα μέσα της δεύτερης με τον Γκιεντράιτις να κάνει με τρίποντο το 30-26 στο 4:46 αλλά για μία ακόμη φορά η ομάδα από την πρωτεύουσα της Γαλλίας έμεινε... ζωντανή. Μάλιστα, όχι απλά σημείωσε ανατροπή αλλά αύξησε και τη διαφορά στους 10 περίπου πόντους, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο στο 43-35.

Με την επιστροφή τους στο παρκέ οι δύο ομάδες, η εικόνα δεν φάνηκε να αλλάζει στο πρώτο μέρος του δεύτερου μισού. Στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν στο 51-40, με τους Σέρβους ωστόσο να «ξυπνούν». Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, με τον Μίτροβιτς μάλιστα να είναι εύστοχος μετά από ριμπάουντ στη λήξη της τρίτης περιόδου, φέρνοντας το ματς στα ίσα και το 58-58.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι συνέχισε να είναι αγχωτικό αφού στα 5 περίπου λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, καμία ομάδα δεν είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν το πάνω χέρι με 75-70. Στη συνέχεια φάνηκε ότι μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς αλλά ο Σορτς μείωσε σε 77-74, την ώρα που η αναμέτρηση μπήκε στο τελευταίο λεπτό της. Η Παρί μάλιστα κέρδισε και ένα τζάμπολ, έκανε όμως λάθος στην επίθεση και δεν μπόρεσε να φέρει τη διαφορά σε απόσταση «αναπνοής».

Το time out στα 40 δευτερόλεπτα έδωσε την ευκαιρία στους προπονητές να δώσουν μερικές ακόμα οδηγίες, ενώ η κατοχή πέρασε στα χέρια του Ερυθρού Αστέρα. Ο ΜακΙντάιρ δεν κατάφερε να βρει καλάθι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ριμπάουντ και να φεύγουν στον αιφνιδιασμό και τον Χίφι να κερδίζει βολές. Ο ίδιος ήταν εύστοχος στη μία από τις δύο (77-75, 11,3) ενώ ένα ακόμα time out έδωσε... παράταση στην αγωνία.

Ο ΜακΙντάιρ ήταν εύστοχος σε μόλις μία βολή (78-75), με τον ρυθμό πλέον να έχει χαλάσει από τις συνεχόμενες βολές. Ο Χίφι έβαλε 2/2 (78-77) και οι παίκτες επέστρεψαν στους πάγκους ενώ απέμεναν 8 δεύτερα για τη λήξη της τέταρτης περιόδου. Μετά την επαναφορά η μπάλα κατέληξε στον Κάνααν, ο οποίος πήγε στη γραμμή των βολών (3,9 για το τέλος). Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν εύστοχος και στις 2, διαμορφώνοντας το τελικό 80-77 για τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 43-35, 58-58, 77-80

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στη χαμένη επίθεση της παρί ύστερα το τζάμπολ στην αρχή του τελευταίου λεπτού και ο Ερυθρός Αστέρας παρέμεινε μπροστά στο σκορ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους (2/2 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/2 βολές) ενώ επίσης είχε 3 ασίστ σε 22:42 λεπτά, συγκεντρώνοντας έτσι 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Λίοπολντ Καβαλιέρ που σε 14:09 λεπτά δεν μπόρεσε να σημειώσει κανένα πόντο παρά μόνο 1 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Αϊζάια Κάνααν που έφτασε τους 14 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Τι Τζέι Σορτς καθώς στο τέλος του αγώνα μετρούσε 16 πόντους και 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το υψηλό ποσοστό και των δύο ομάδων από τις βολές, με τον Ερυθρό να έχει 75% και την Παρί να έχει 81%.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Παρί υποδέχεται την Κυριακή (6/10, 17:30) τη Λα Ροσέλ ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα παίξει εκτός έδρας, επίσης την Κυριακή (6/10, 18:00) τη Σπλιτ για το πρωτάθλημα της ABA Liga.

τα στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα

Τα στατιστικά της Παρί

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.