Αρλάουκας στο Gazzetta: «Απρόβλεπτη η EuroLeague, ο Παναθηναϊκός την κατέκτησε πέρσι ενώ όλοι πίστευαν τη Ρεάλ» (vid)

Θάνος Σαρρής
Αρλάουκας στο Gazzetta
Ο Τζο Αρλάουκας βρέθηκε στο «Santorini Experience 2024» και μίλησε στο Gazzetta για την απρόβλεπτη EuroLeague αλλά και την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό.

Ο θρύλος της EuroLeague και τροπαιούχος το 1995 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζο Αρλάουκας βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη. Εκεί όπου μαζί με εκατοντάδες μικρούς φίλους του αθλητισμού προσφέρει τις δικές του εμπειρίες και τη γνώση του στο Santorini Experience.

Το Gazzetta βρίσκεται εκεί και μίλησε με τον Λιθουανό, τόσο για τη σημασία του αθλητισμού στις παιδικές ηλικίες αλλά και για τις προβλέψεις του στη φετινή EuroLeague.

Οι δηλώσεις του Αρλάουκας στο Gazzetta

«Ήταν απίστευτα, τόσα παιδιά, ήταν δύσκολο να οργανώσουμε τα πάντα. Πολλές ηλικίες και επίπεδα, αλλά τα παιδιά το απόλαυσαν. Όλη αυτή η εμπειρία είναι αυτό που λένε "Santorini Experience". Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ.

Νομίζω ο αθλητισμός γενικότερα είναι. Το μπάσκετ είναι το δικό μου κομμάτι, αυτό έκανα όλη μου τη ζωή. Αν παίζεις ποδόσφαιρο, αν κάνεις γιόγκα, ό,τι και αν είναι δεν πειράζει. Τα παιδιά αυτές τις μέρες πρέπει να είναι ενεργά, για την ψυχική τους υγεία, είναι πολύ σημαντικό να μείνουν ενεργά. Δε χρειάζεται να είναι κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά αρκεί να μένουν ενεργά».

Προβλέψεις για τη φετινή EuroLeague: «Δεν μπορείς στην αρχή να ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος της EuroLeague, είναι απρόβλεπτη. Αν με ρωτούσες πέρσι, όλοι έλεγαν η Ρεάλ θα κερδίσει και όχι ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός όμως την κατέκτησε».

Για τον Βεζένκοβ και την επιστροφή στον Ολυμπιακό: «Είναι σπουδαία ομάδα, απλώς πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο. Βρίσκονται εκεί τα τελευταία χρόνια αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τα μεγάλα παιχνίδια. Εκεί χρειάζεσαι τους μεγάλους παίκτες, οπότε σίγουρα θα βοηθήσει».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.