Τρινκιέρι: «Ο Βεζένκοβ είναι μία ιδιοφυΐα, είναι ο Ευρωπαίος Κλέι Τόμπσον»!

Newsroom
Σάσα Βεζένκοβ
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις (11/10, 21:15) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague και ο Αντρέα Τρινκιέρι αποθέωσε τον Σάσα Βεζένκοβ.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρώτη νίκη του στη EuroLeague απέναντι στη Ζαλγκίρις (11/10, 21:15) και ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σάσα Βεζένκοβ!

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός κόουτς ανέφερε: «Ο Βεζένκοβ είναι μία ιδιοφυΐα. Είναι ο Ευρωπαίος Κλέι Τόμπσον, μπορεί να σκοράρει 30 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα, αυτό είναι σπάνιο. Είναι μονόκερος, ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό. Το να αμυνθείς απέναντί του είναι πονοκέφαλος για προπονητές, παίκτες, για όλους».

Σε ερώτηση για το πώς κατάφερε η Φενέρμπαχτσε την περασμένη εβδομάδα να κρατήσει τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού στα μόλις έξι σουτ, τόνισε: «Η Φενέρμπαχτσε έκανε ένα πολύ, πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έπαιξε ρόλο σε αυτό, επειδή το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη μέσα στην ρακέτα σε βοηθάει να μαρκάρεις στην περιφέρεια και να οδηγείς τους αντιπάλους σου πάνω σε αυτό τον γίγαντα.

Ο Βεζένκοβ είναι καλός στο να περνάει τον αντίπαλό του στο τρίποντο και να τελειώνει κοντά στο καλάθι, ή να κόβει προς αυτό, να κινείται χωρίς την μπάλα, προβλέποντας καταστάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε όμως ό,τι έκανε η Φενέρ, έχουμε διαφορετικό ρόστερ».

 

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η Ζαλγκίρις μπορεί να σημαδέψει τον Εβάν Φουρνιέ στην άμυνα, είπε: «Όχι, επειδή ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό αμυντικό σύστημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μην έχει αδυναμίες. Έχουν το καλύτερο σύστημα υποστήριξης στην Ευρώπη, δεν βλέπω κάποια αδυναμία σε αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.