Αταμάν: «Εκπληκτικό το ΟΑΚΑ, ο στόχος είναι η νέα σεζόν»

Αταμάν: «Εκπληκτικό το ΟΑΚΑ, ο στόχος είναι η νέα σεζόν»

Newsroom
Ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού
Ο Εργκίν Αταμάν μιλώντας ενόψει του παιχνιδιού με τη Μπάγερν Μονάχου, αναφέρθηκε στη δύναμη της Μπάγερν Μονάχουν ενώ ξεκαθάρισε πως ότι έγινε πέρυσι ανήκει στο παρελθόν και όλοι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι για το μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν στην Euroleague την Πέμπτη (10/10, 21:15) στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Εργκίν Αταμάν δήλωσε για την επερχόμενη αναμέτρηση:

«Η Μπάγερν έδειξε τη δυναμική της γιατί πιστεύω ότι έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ, πολύ έμπειρους παίκτες όπως ο Βόιτμαν και ο Νέιπιερ στα point guard, ο Ομπστ, ο Λούτσιτς, ο Μπούκερ, οπότε έχουν 10-11 πολύ έμπειρους παίκτες για την Euroleague και έδειξαν τη δύναμή τους νικώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι οπότε θα είναι πολύ δύσκολο αύριο και είναι το πρώτο μας ματς στο νέο γήπεδο. Φυσικά θέλουμε να νικήσουμε αλλά θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τις πρώτες του εντυπώσεις για το νέο ΟΑΚΑ απάντησε: «Εκπληκτικό. Πραγματικά εκπληκτικό όραμα του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του συλλόγου. Νόμιζα μέχρι τώρα ότι οι φίλαθλοί μας είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πλέον πιστεύω ότι το γήπεδό μας είναι πολύ κοντά στο να είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Απλά ίσως χρειάζεται λίγη παραπάνω πολυτέλεια στα αποδυτήρια, τότε θα πω ότι θα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη».

 

Για το «ματσάρισμα» με τον Γκόρντον Χέρμπερτ είπε: «Έχουν ένα τρομερό ρόστερ, ένα τρομερό προπονητή, έχει πολλή εμπειρία. Νομίζω ότι και πριν ήταν προπονητής στην Euroleague πολλά χρόνια πριν αλλά όπως και να έχει, είναι πολύ έξυπνος και έδειξε τι μπορεί να κάνει με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο παγκόσμιο κύπελλο πριν από 2 χρόνια. Φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα για τη Γερμανία αλλά και πάλι. Έχω πολύ σεβασμό για εκείνον».

Για το αν θα παίξει ο Παπαπέτρου και ο Γκριγκόνις απάντησε: «Ναι, ο Γκριγκόνις και ο Παπαπέτρου θα είναι έτοιμοι για αύριο. Ο Όμερ Γιούρτσεβεν έχει έναν μικρό τραυματισμό και σταμάτησε για δύο μέρες τις προπονήσεις, σήμερα έκανε και ελπίζω ότι αύριο ίσως να μην είναι στο 100% αλλά θα είναι στο 70-80% και ελπίζω ότι τίποτα δεν θα γίνει μέχρι αύριο και θα έχουμε το πλήρες ρόστερ».

Για τα σημεία του παιχνιδιού που θέλει να δει βελτίωση είπε: «Μέχρι στιγμής δεν είδα την ομάδα τόσο επιθετική ειδικότερα στην άμυνα όπως παίξαμε στο δεύτερο μέρος της περυσινής σεζόν στην Euroleague. Τώρα είμαστε πάλι στο πρώτο μισό της χρονιάς, αμυντικά δεν είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και επιθετικά φυσικά έχουμε κάποιους νέους σημαντικούς παίκτες, ο Όμερ οκ είναι σέντερ αλλά ο Λορέντζο και ο Τσέντι πρέπει να καταλάβουν το δικό μας μπάσκετ και φυσικά δεν είμαι αυτή τη στιγμή 100% ικανοποιημένος από τα παιχνίδια που έχουμε παίξε έως τώρα. Εντάξει στο Βερολίνο ελέγχαμε όλο το παιχνίδι αλλά για μία περίοδο κάναμε πολλά λάθη που μερικές φορές ρισκάραμε το ματς αλλά ελπίζω ότι αύριο με το πλεονέκτημα της έδρας, με τη μεγάλη παρακίνηση των φιλάθλων μας θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι άρχισε η νέα Euroleague όπως και οι νέοι στόχοι. Η περασμένη χρονιά έχει τελειώσει, όλοι είναι περήφανοι αλλά τώρα ο στόχος είναι η νέα σεζόν και πρέπει να παραμείνουμε με κίνητρο. Περιμένω επίσης από τους φιλάθλους να ξεχάσουν τα περυσινά και όλοι μας να είμαστε συγκεντρωμένοι ξεκινώντας από αύριο γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι η Μπάγερν δεν είναι ένα μεγάλο ρόστερ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή όπως η Μπαρτσελόνα. Κέρδισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξαν δύναμη και κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι σαν τελικός. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ και όπως και να έχει να βρίσκουμε τρόπο ώστε να νικάμε».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.