Μιγιάτοβιτς: «Θέλω να κάνω τον Αταμάν περήφανο»

Μιγιάτοβιτς
Η Εφές από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν έχει ξαναμπεί στις... ράγες, μετά την ανάληψη της ευθύνης του πάγκου της από τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε τον απεριόριστο θαυμασμό του για τον μέντορα του, Εργκίν Αταμάν.

Η Εφές γνώρισε μέρες δόξας τα τελευταία χρόνια με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της. Ο Τούρκος τεχνικός κατά τη διάρκεια των επιτυχημένων του σεζόν με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε στο πλευρό του ως βοηθό τον νυν πρώτο προπονητή της Εφές Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος σε δηλώσεις που παραχώρησε στο basketnews εξέφρασε μεταξύ άλλων τον θαυμασμό που τρέφει για τον πρώην συνεργάτη του.

Η Εφές ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τη φετινή σεζόν καθώς επικράτησε στο τουρκικό σούπερ καπ επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 83-82, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Απόψε στις 20:30 υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε σε έναν ακόμα πρόωρο τουρκικό «εμφύλιο» θέλοντας να διπλασιάσει τις νίκες της στη φετινή Euroleague, μετά το διπλό στην έδρα της Μπολόνια τη πρώτη αγωνιστική με σκορ 76-67.

«Η EuroLeague έχει γίνει μια σούπερ ενδιαφέρουσα αγορά για όλους»

«Έπρεπε να αντικαταστήσουμε κάποιους εξαιρετικά σημαντικούς παίκτες που είναι αξιοσημείωτα ονόματα στην ιστορία της Euroleague, όπως ο Τιμπόρ Πλάις και ο Γοίλ Κλάιμπερν. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς πήγε στην Παρτιζάν και ο Μάικ Ντοουμ πήγε στον Ερυθρό Αστέρα. Με τη βοήθεια του προέδρου μας όμως. του διοικητικού συμβουλίου και του γενικού διευθυντή, μπορέσαμε να τους αντικαταστήσουμε με εξαιρετικά πεινασμένους και πολύτιμους παίκτες που θα συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία. Η Euroleague έχει γίνει μια σούπερ ενδιαφέρουσα αγορά για όλους. Είμαστε περήφανοι, χαρούμενοι και υπεύθυνοι γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το όνομα της ομάδας που έχει ανέβει. Είναι μια τεράστια ιστορική κληρονομιά και βάρος την οποία προσπαθούμε να την διδάξουμε στους νέους μας παίκτες.Πολλοί νέοι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν στραφεί στο NCAA. Έμπειροι και ταλαντούχοι παίκτες του NBA από την άλλη, όπως οι Τζόρναντ Νουόρα, Τσέντι Όσμαν, Ομέρ Γιουρτσέβεν και Evan Fournier, επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Ειλικρινά, θέλουμε να επικεντρωθούμε στο να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ομάδα μας, τα παιδιά μας και την προσπάθειά μας. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε με αυτόν τον τρόπο και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία.

 

Μπόρεσα και είχα την τύχη να δουλέψω δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για μένα, η Εφές είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα. Μετά από περισσότερα από 15 χρόνια, είναι μια οικογένεια. Πραγματικά συμμετέχω σε κάθε πτυχή της ομάδας. Είμαι πολύ περήφανος που κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτήν την οικογένεια».

Για τον Εργκίν Αταμάν ο προπονητής της Εφές πρόσθεσε:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή. Είναι ένας φίλος με χρυσή καρδιά που όλοι αγαπούν. Νιώθω πολύ περήφανος και τυχερός που μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου φίλο ενός τόσο σπουδαίου ανθρώπου, ήταν τεράστια τιμή να μάθω από έναν προπονητή σαν αυτόν. Είναι ο τύπος που έφερε όλους αυτούς τους καταπληκτικούς τίτλους και τα επιτεύγματα. Ελπίζω να τον κάνω περήφανο τα επόμενα χρόνια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.