Βιλερμπάν - Βίρτους Μπολόνια 87-85: Άφησαν υποσχέσεις οι γηπεδούχοι δείχνοντας χαρακτήρα

Βιλερμπάν - Βίρτους Μπολόνια 87-85: Άφησαν υποσχέσεις οι γηπεδούχοι δείχνοντας χαρακτήρα

Η Βιλερμπάν υποδέχθηκε την Βίρτους Μπολόνια για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 87-85, πραγματοποιώντας την πρώτη τους φετινή νίκη, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Νιλ Σάκο, ο οποίος έκανε το νικητήριο μπλοκ στο τέλος.

Η Βιλερμπάν αξιοποίησε την έδρα της και το εξαιρετικό της ξεκίνημα, επικρατώντας της Βίρτους Μπολόνια με σκορ 87-85, σε ματς για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους νίκη για φέτος, με τον Νιλ Σάκο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα της Λυών πετυχαίνοντας 19 πόντους, βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ τους σε 1-1.

Για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι ξεχώρισε ο νεοφερμένος Αϊζάϊα Κορντινιέ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σκοράροντας 23 πόντους, η εμφάνιση του οποίου δεν στάθηκε αρκετή για να αποτρέψει την δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τους Ιταλούς.

Βιλερμπάν - Βίρτους Μπολόνια: Το ματς

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ίσως το καλύτερο τους δεκάλεπτο κατά την παρουσία τους στην Euroleague, σκοράροντας 38 πόντους απέναντι στη φιλοξενούμενη Βίρτους. Η Βιλερμπάν, παρότι δέχθηκε 27 πόντους στη πρώτη περίοδο, πήρε άριστα στο επιθετικό κομμάτι, δημιουργώντας απόσταση 11 πόντων από την αντίπαλο της.

 

Η ομάδα της Λυών δεν ήταν δυνατόν να επαναλάβει την παραγωγικότητα του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας της. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 57-49 υπέρ των Γάλλων, οι οποίοι εκτελούσαν με 50% από το τρίποντο (7/14) και με 56% από το δίποντο, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Ιταλικού Βορρά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πρόσωπο. Παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στο κομμάτι των ριμπάουντ, αλλά και στην άμυνα, κάτι που διαμόρφωσε μια διαφορετική συνθήκη στο ματς. Με τον Κορντινιέ να σκοράρει κατά ριπάς, η Μπολόνια επέτρεψε μόλις 16 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και με σταθερότητα στο σκοράρισμα μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (73-70).

Με το παιχνίδι να μπαίνει στη τελική του ευθεία, όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Η Μπολόνια ολοκλήρωσε την επιστροφή της και από το -13 του πρώτου δεκαλέπτου (32-19) και έφερε στα ίσα το ματς (74-74), επτά λεπτά πριν τη λήξη. Με τους πρωταγωνιστές να αγωνίζονται πλέον με ανεβασμένους παλμούς, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αποσπαστεί της άλλης.

Και οι δύο πλευρές έχασαν ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το ματς, το σκορ όμως παρέμεινε κολλημένο στο 85-85, 63 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Ευστοχώντας σε δύο καθοριστικές βολές η Βιλερμπάν πήρε το προβάδισμα με 87-85. Στην επόμενη και τελευταία κατοχή, ο Κορντινιέ πήρε την ευθύνη για την Βίρτους, όμως ο εντυπωσιακός Νιλ Σάκο απογειώθηκε και με ένα εμφατικό μπλοκ σταμάτησε τον αντίπαλο του, προσφέροντας τη πρώτη φετινή νίκη στην ομάδα του με σκορ 87-85.\

Τα δεκάλεπτα: 38-27, 57-49, 73-70, 87-85

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην καθοριστική άμυνα του Σάκο πάνω στον Κορντινιέ στην εκπνοή, καθώς με το μπλοκ του 26χρονου Γάλλου έδωσε επί της ουσίας τη νίκη στην ομάδα του.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νιλ Σάκο, καθώς εκτός του κρίσιμου κοψίματος στο τέλος, πέτυχε και 19 πόντους, «μάζεψε» 11 ριμπάουντ, μοίρασε δύο τάπες, είχε δύο κλεψίματα, ενώ εκτελούσε με 82% στα σουτ εντός παιδιάς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νάντο Ντε Κολό που από την πλευρά του πρόσθεσε 16 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα οκτώ ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μάρκο Μπελινέλι κινήθηκε σε ρηχά νερά, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις έξι πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη πρώτη της φετινή νίκη.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Αϊζάϊα Κορντινιέ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σκοράροντας 23 πόντους, αλλά δεν έφτασαν για τους φιλοξενούμενους προκειμένου να φτάσουν στη πρώτη του φετινή νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 44 «ριμπάουντ» που μάζεψαν οι γηπεδούχοι, έναντι 27 των φιλοξενούμενων, δημιουργώντας αισθητή διαφορά στη «δυναμική» του ματς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: H Βιλερμπάν παίζει στην έδρα της απέναντι στη Λε Πορτέλ για το γαλλικό πρωτάθλημα (13/10), ενώ η Μπολόνια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βενέτσια (12/10) για το ιταλικό πρωτάθλημα.

λυων

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.