Ρεάλ-Παρτιζάν 93-86: Ο μαέστρος Καμπάτσο και ο καταλυτικός Ιμπάκα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Φακούντο Καμπάτσο έδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας και η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε την πρώτη νίκη της στη φετινή Euroleague καθώς επικράτησε της Παρτίζαν με93-86 αλλά είδε τον Αντρές Φελίζ να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ.

Ο Αργεντίνος γκαρντ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι προσφέροντας δημιουργία κι εύκολους πόντους στους ψηλούς της ομάδας του η οποία έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 17 πόντων. Η Παρτίζαν πλήρωσε την αμυντική αδυναμία της καθώς ό,τι δημιουργούσε στην επίθεση, το έχανε στην άμυνα. Πλέον το μυαλό των ανθρώπων στη Ρεάλ είναι στον Αντρές Φελίζ ο οποίος αποχώρησε με διάστρεμμα στο δεξί πόδι.

Ο αγώνας

Η ευστοχία από μακρινή απόσταση (6/10 τρίποντα) έπαιξε ρόλο στον έλεγχο του σκορ αλλά και του ρυθμού του αγώνα από την Παρτίζαν η οποία έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά επτά πόντων (8-15) στα μισά της πρώτης περιόδου. Η Ρεάλ Μαδρίτης υστέρησε σε συνεργασίες, της απέκτησε όμως στην εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου και με μαέστρο τον Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος μοίρασε τελικές πάσες (24-24, 10’).

Ο Αργεντίνος έδωσε επτά ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και στη δεύτερη περίοδο η Ρεάλ ξεκάθαρα μετέφερε το παιχνίδι στη ρακέτα και στους Ιμπάκα, Ντεκ φτάνοντας έως το +7 (40-33, 16’). Εκεί είδε τον Αντρές Φελίζ να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ καθώς σε μια προσπάθειά του πάτησε άσχημα το δεξί του πόδι στο παρκέ.

Αμυντικά, η Παρτίζαν μπορεί να μην έκανε την καλύτερη δουλειά, αλλά διατήρησε τη συνέπειά της στην επίθεση καθώς βγάζοντας συνεργασίες δεν άφησε τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με buzzer beater (50-47) του Σερζ Ιμπάκα (11π.) σε μια απόλυτα ενδεικτική φάση της κυριαρχίας της Ρεάλ κάτω από τη ρακέτα στη δεύτερη περίοδο καθώς ο Ταϊρίκ Τζόουνς (9π.) έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

 

Οι τελικές πάσες του Καμπάτσο παρέμειναν το σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού της Ρεάλ (56-49, 23'). Η Παρτίζαν βασίστηκε και πάλι στην αποτελεσματικότητά της στο μακρινό σουτ, μέσα από την καλή κυκλοφορία μπάλας, υψώνοντας αναχώματα και μειώνοντας τη διαφορά (59-57, 27'). Η επιλογή των ατομικών προσπαθειών του Μούσα δεν βγήκε για τη Ρεάλ η οποία όμως έβγαλε δύο άμυνες στο τέλος της 3ης περιόδου και με δύο έμμεσα τρίποντα. διατήρησε το προβάδισμα (68-64, 30').

Ο Ράταν Μέις είχε αθόρυβη παρουσία στο παιχνίδι αλλά και ηχηρότατη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου καθώς τα δικά του εύστοχα τρίποντα οδήγησαν τη Ρεάλ στο +10 (78-66, 32'). Οι πέντε διαδοχικοί πόντοι του Μούσα ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά και η διαφορά πήγε στο +17 καθώς η Παρτίζαν έμεινε χωρίς καλάθι για τουλάχιστον τρία λεπτά. Ο Κάρλικ Τζόουνς πέτυχε διαδοχικά καλάθια (83-73, 35') . Ένα κάρφωμα του Ιμπάκα έβγαλε τη Ρεάλ από την κρίση και ακολούθησε ένα τρίποντο του Ντιαγέ για το... φινάλε του αγώνα. Στην τελευταία απόπειρα επιστροφής της Παρτίζαν (90-83) ο Καμπάτσο έβαλε ένα απίθανο τρίποντο

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η Ρεάλ έκανε 13-2 επιμέρους σκορ στις αρχές της τελευταίας περιόδου και πατώντας σε διαφορά 15 πόντων (81-66) τελείωσε το παιχνίδι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Φακούντο Καμπάτσο περνούσε τις μπάλες από την... κλειδαρότρυπα σε μια εξαιρετική (δημιουργικά) βραδιά με 11 ασίστ πέραν των οκτώ πόντων και των έξι ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σερζ Ιμπάκα και Γκάμπριελ Ντεκ έκαναν καλή δουλειά στη ρακέτα της Παρτίζαν ενώ ο Ράταν Μέις έβαλε τα μακρινά σουτ που έκαναν τη διαφορά.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ίφε Λούντμπεργκ δεν έδωσε πολλά στην ομάδα του ενώ ο Ποκουσέφσκι έπαιξε ελάχιστα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς έκανε δουλίτσα, όπως και ο Μπονγκά στη δημιουργία αλλά και ο Μαρίνκοβιτς στο σκορ. Στο τέλος οι Κάρλικ Τζόουνς, Ντιλικινά προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ρεάλ σούταρε με ποσοστό άνω του 65% στα δίποντα στο παιχνίδι και η Παρτίζαν τελείωσε το παιχνίδι με 46% από μακρινή απόσταση.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια στη Βιτόρια και η Παρτίζαν θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχο

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 50-47, 68-64, 93-86.

2

22

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.