Παναθηναϊκός: Η δύναμη του μέσα στο «ζωγραφιστό»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ματίας Λεσόρ καρφώνει
Το «ζωγραφιστό» αποτέλεσε το κυρίαρχο... όπλο του Εργκίν Αταμάν κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και ο Παναθηναϊκός αξιοποιώντας πλήρως την επιθετική του δύναμη έφτασε σε μία επιβλητική νίκη κάνοντας το 2/2 στην Euroleague. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/instat αναλύει την υπεροχή του «τριφυλλιού» στη ρακέτα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν για μία ακόμη φορά αποτελεσματικός και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του επί γερμανική ομάδας σε ισάριθμες αγωνιστικές μέχρι στιγμής στην Euroleague, έχει καταφέρει να κάνει το 2/2, αρχίζοντας ιδανικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του για τη φετινή σεζόν.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν φιλοξένησε τη Μπάγερν Μονάχου στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ και μπόρεσε να επιβληθεί 94-79 της ομάδας εκείνης όπου πριν από μερικές ημέρες είχε κάμψει την έτερη περυσινή φιναλίστ του Final Four, Ρεάλ Μαδρίτης.

Το «τριφύλλι» όχι μόνο δεν φοβήθηκε από την έκπληξη της πρεμιέρας αλλά αξιοποίησε πλήρως την επιθετική του δύναμη μέσα στο «ζωγραφιστό» και πήρε μία επιβλητική νίκη κόντρα στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ.

Κυριαρχική επίθεση μέσα στη ρακέτα

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας σημειώσει συνολικά 94 πόντους, εκ των οποίων οι 60 ήρθαν από ενέργειες που έγιναν μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, οι 54 από αυτούς ήταν μέσα από τον χώρο του «ζωγραφιστού».

 

Οι «πράσινοι» στις δύο ζώνες εντός του «ζωγραφιστού» είχαν ποσοστό 63% και 60% έχοντας ευστοχήσει συνολικά στις 27 από τις 43 προσπάθειες τις οποίες επιχείρησαν.

τα δίποντα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου

Ο «οδοστρωτήρας» Λεσόρ

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος δείχνει να συνεχίζει στα στάνταρ εκείνα που είχε θέσει την περασμένη σεζόν. Στο ματς κόντρα στη Μπάγερν ηγήθηκε του σκοραρίσματος μετρώντας συνολικά 22 πόντους σε 27:28 λεπτά εντός παρκέ.

Ο Γάλλος σέντερ των «πρασίνων» κατάφερε να φτάσει σε αυτά τα νούμερα έχοντας ποσοστό 81,8% στα δίποντα (9/11) ενώ παράλληλα έβαλε τις 4 από τις 6 βολές που του δόθηκαν (66,7%).

Τα δίποντα του Ματίας Λεσόρ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου

Οι πόντοι των «ψηλών» του Παναθηναϊκού

  1. Ματίας Λεσόρ: 22
  2. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: 12
  3. Όμερ Γιούρτσεβεν: 8
  4. Ντίνος Μήτογλου: 4

Οι πόντοι των ψηλών του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπάγερν

Οι οργανωτές του... πάρτι Ναν και Μπράουν

Μπορεί στη συντριπτική πλειοψηφία των καλαθιών που σημειώθηκαν εντός του «ζωγραφιστού» να μην έχουν χρεωθεί ασίστ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» σε αυτή υπεροχή εντός της ρακέτας.

Βασικοί... οργανωτές ήταν ο Κέντρικ Ναν μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν αφού συγκεντρωτικά οι δύο τους μπόρεσαν να μοιράσουν 10 ασίστ, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο δηλαδή στην επίτευξη 20 πόντων!

Οι ασίστ του Ναν και του Μπράουν

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι ο πρώτος σκόρερ, Ματίας Λεσόρ, πήρε ασίστ μόνο από αυτούς τους δύο γκαρντ, έχοντας μετρήσει συνολικά 5 (3 από τον Ναν και 2 από τον Μπράουν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.