Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου 88-73: Στο... ρελαντί «έσπασε το ρόδι» στη φετινή Euroleague (vid)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της φιλοξενούμενης Άλμπα Βερολίνου με σκορ 88-73 και έκανε «σεφτέ» στη φετινή Euroleague, μετά από δύο αγωνιστικές. Χωρίς νίκη στη διοργάνωση παραμένουν οι Γερμανοί.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε στο Παλαού Μπλαουγκράνα την Άλμπα Βερολίνου για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, επικρατώντας των φιλοξενούμενων με σκορ 88-73, πετυχαίνοντας τη πρώτη της φετινή νίκη στη διοργάνωση.

Χωρίς νίκη παραμένουν οι Γερμανοί, παρότι προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί τόσο κόντρα στους Καταλανούς, όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό στη πρεμιέρα.

Σε εξαιρετικό βράδυ για τους γηπεδούχους βρέθηκε ο Ντάριο Μπριθουέλα που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους. Στον αντίποδα, «διακριθέντας» για την Άλμπα ήταν ο Μάρτιν Χέρμανσον που πέτυχε από την πλευρά του 13 πόντους.

Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου: Το ματς

Η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την Άλμπα Βερολίνου στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague, με στόχο την πρώτη της φετινή νίκη, μετά την εκτός έδρας ήττα στη πρεμιέρα κόντρα στη Ζάλγκιρις.

 

Η ομάδα του Χουάν Πεναρόγια ξεκίνησε χωρίς να εντυπωσιάσει στην αναμέτρηση, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (19-16) και τον Τζάμπαρι Πάρκερ να προλαβαίνει να βάλει επτά πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ακολούθησε ένα... άναρχο μπάσκετ, με τους γηπεδούχους όμως να συγκρατούν με σχετική άνεση το προβάδισμα, παρά τις «εκλάμψεις» των φιλοξενούμενων.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 43-37 υπέρ της Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να μην κάνουν κάτι παραπάνω από τα... βασικά και να έχουν τους Πάντερ και Μέτου με θετική παρουσία στα μισά του αγώνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, Μπαρσελόνα και Άλμπα Βερολίνου αντάλλαζαν καλάθια , χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να αλλάξει τον ρυθμό εντυπωσιακά και τους γηπεδούχους να συγκρατούν το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αξιοποίησαν τις επιθετικές... επιπολαιότητες των Καταλανών και στα μέσα της τρίτης περιόδου πέρασαν μπροστά στο σκορ με 54-53, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 17-6, επιστρέφοντας από το 47-37 μέσα σε λιγότερο από πέντε αγωνιστικά λεπτά.

Η Μπαρτσελόνα όμως απάντησε άμεσα και «έτρεξε» ένα δικό της 18-1, με πρωταγωνιστές τους Μπριθουέλα και Αμπρίνες που πέτυχαν 12 και 6 πόντους αντίστοιχα σε λιγότερο από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και επί της ουσίας έκριναν τη μοίρα του αγώνα.

Με το σκορ 71-55 υπέρ των γηπεδούχων και κάτι λιγότερο από επτά λεπτά για την λήξη, η Άλμπα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το να φανεί ανταγωνιστική και μοιραία γνώρισε τη δεύτερη της ήττα σε ισάριθμους αγώνες με σκορ 88-73.

Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» πήραν τη πρώτη τους φετινή νίκη στην Euroleague και «βελτίωσαν» το ρεκόρ τους σε 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 43-37, 63-54, 88-73

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο επιμέρους 18-1 που «έτρεξε» η Μπαρτσελόνα μέσα σε 3 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, ανατρέποντας το στιγμιαίο προβάδισμα της Άλμπα και παράλληλα το μομέντουμ του αγώνα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ντάριο Μπριθουέλα της Μπαρτσελόνα ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τρέβιον Γουίλιαμς πέτυχε 8 πόντους, χωρίς να μοιράσει καμία ασίστ για τρία λάθη, με την ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας να περιμένει περισσότερα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Του Μάρτιν Χέρμανσον ο οποίος πέτυχε 13 πόντους, χωρίς όμως αυτοί να φτάσουν για την Άλμπα Βερολίνου προκειμένου να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Βαρκελώνη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 27 ασίστ της Μπαρτσελόνα για μόλις 10 λάθη, τη στιγμή που η Άλμπα είχε αρνητικό πρόσημο, μοιράζοντας 14 ασίστ για 16 λάθη αντίστοιχα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κέβιν Πάντερ με 14 πόντους και ο Ίαν Βέσελι με 10.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τενερίφη την Κυριακή (13/10-18:30) για το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ η Άλμπα Βερολίνου αντιμετωπίζει επίσης την Κυριακή (13/10-16:30) εκτός έδρας την Κράιλσχαϊμ για το κύπελλο Γερμανίας.

μπαρτσελονα

αλμπα

@Photo credits: twitter/barcelona

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.