Ολυμπιακός: Ο Φουρνιέ των... αποφάσεων ολοένα και ανεβάζει ρυθμό

Ολυμπιακός: Ο Φουρνιέ των... αποφάσεων ολοένα και ανεβάζει ρυθμό

Δημήτρης Οικονόμου
Εβάν Φουρνιέ Ολυμπιακός
Ο Εβάν Φουρνιέ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι... την επόμενη και το Gazzetta αναλύει τα πεπραγμένα του απέναντι στη Ζάλγκιρις με τη βοήθεια του Hudlinstat.

Όπως τόνισε και ο Σάσα Βεζένκοβ στο Gazzetta, στον απόηχο της επικράτησης του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague «το μόνο που μετράει είναι η νίκη», μιας και μιλάμε ακόμα για το ξεκίνημα της σεζόν. Για να έρθει, όμως, αυτή η νίκη, ο Ολυμπιακός κόπιασε. Στο φινάλε πανηγύρισε, με τον Εβάν Φουρνιέ να συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Γάλλος αποτέλεσε μεταγραφή ατραξιόν το καλοκαίρι που μας πέρασε και παιχνίδι με το παιχνίδι εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος. Απέναντι στους Λιθουανούς ολοκλήρωσε με 15 πόντους (1/3 3π.), 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, 2 λάθη, κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή του, μέχρι την επόμενη…

Τα όσα φέρνει στον Ολυμπιακό δε χρειάζονται συστάσεις. Το ζήτημα σε αυτό το σημείο της σεζόν είναι ένα, ο ρυθμός του. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον αφήνει στο παρκέ και για αυτόν τον λόγο στα πρώτα ματς της χρονιάς, όπως στον τελικό του Super Cup. Φυσικά η παρουσία του και μόνο λειτουργεί ευεργετικά για το spacing, καθώς έχει πάντοτε έναν αμυντικό κολλημένο πάνω του.

 

Κάθε μέρα και καλύτερος ο Φουρνιέ

Προφανώς και στο Φάληρο απέναντι στη Ζάλγκιρις ο Φουρνιέ ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με το δείγμα του στην Κωνσταντινούπολη. Όπως και στο ενδιάμεσο, απέναντι στο Λαύριο παρουσίασε βήματα προόδου. Ο Γάλλος κάθε μέρα που περνάει πλησιάζει τα γνωστά του στάνταρ απόδοσης και φυσικά θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα από αυτόν στο μέλλον με τα «ερυθρόλευκα».

Η διστακτικότητά του στην Κωνσταντινούπολη ήταν κομμάτι της απουσίας παιχνιδιών. Παρόλο που κουβαλάει την αύρα του σούπερ σταρ, δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να κάνει πίσω όσον αφορά τις εκτελέσεις του και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες ή να σκοράρει με τις κινήσεις του μακριά από την μπάλα. Κομμάτι απαραίτητο στο μπάσκετ του Μπαρτζώκα, με τον Φουρνιέ να το υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια στο NBA. Οι 15 του απέναντι στη Ζάλγκιρις ήρθαν χωρίς να εκβιάσει καμία προσπάθεια (4/7 2π., 1/3 3π.) αφού ξεκίνησε με ένα… ακροβατικό πάνω στον Μπραζντέικις.

Αποκτώντας τον Εβάν Φουρνιέ το καλοκαίρι, μέσα σε όλο αυτό το πακέτο, έρχονται μαζί και οι αποφάσεις. Ο Γάλλος όταν βρεθεί στο 100% από πλευράς ρυθμού, θα είναι ο παίκτης στον οποίο θα ακουμπά η μπάλα για να πάρει την απόφαση στα κλειστά παιχνίδια. Ρόλο που γνωρίζει να υπηρετεί, αφού το κάνει εδώ και μια δεκαετία με την Εθνική Γαλλίας στο υψηλότατο επίπεδο.

Μπορεί να μη σκόραρε με τη Ζάλγκιρις σε κατάσταση pick n’ roll, αλλά τον είδαμε με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν είχε την μπάλα στα χέρια. Με τον Ολυμπιακό να χτίζει και τις διαφορές του στο καλό του διάστημα, αφού ο Τρινκιέρι προτίμησε να προσαρμοστεί πάνω στον Βεζένκοβ. Η αρχική πεντάδα των Πειραιωτών με Γουόκαπ, Βιλντόζα, Φουρνιέ, Βεζένκοβ και Ράιτ, πέραν από μέγεθος, πίεση στην μπάλα και χέρια παντού, είχε και άψογες αποστάσεις, αλλά και το καλύτερο +/- με +6..

Με τον Γάλλο να βρίσκει και αρκετές στιγμές κινούμενος μακριά από την μπάλα, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, όπου… χτύπησε μέχρι και με επιθετικό ριμπάουντ.

Οι εκτελέσεις του Φουρνιέ με τη Ζάλγκιρις

  • Κοψίματα - 2 πόντοι/3 κατοχές
  • Τρανζίσιον - 2 πόντοι/3 κατοχές
  • Επιθετικά ριμπάουντ - 2 πόντοι/2 κατοχές
  • Iso - 2 πόντοι/1 κατοχή
  • Catch n’ shoot - 3 πόντοι/1 κατοχή

*Το shot chart του Φουρνιέ απέναντι στη Ζάλγκιρις

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.