Ολυμπιακός: Χωρίς Γουίλιαμς Γκος και Μιλουτίνοφ στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο

goss
Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και του Νικόλα Μιλουτίνοφ στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο για την EuroLeague (15/10) όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δεν υπάρχει ανησυχία για τον Αμερικανό.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη για την δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan GBL και πλέον στρέφει την προσοχή του στην ερχόμενη «διαβολοβδομάδα», καταρχήν με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (15/10, 21:15) για την τρίτη αγωνιστική της EuroLeague.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ανησυχούσαν για την κατάσταση του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος ο οποίος είχε αποκομίσει ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο στο ματς με την Ζάλγκιρις Κάουνας, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Η κατάσταση του Αμερικανού γκαρντ δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο θα απουσιάσει από το επικείμενο παιχνίδι με τους Ιταλούς. Όσον αφορά τον Νικόλα Μιλουτίνοφ, ούτε αυτός θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο ο Σέρβος σέντερ μετρά πλέον αντίστροφα προκειμένου να ενσωματωθεί στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου: «Για το πρώτο ματς, της Τρίτης, δεν τους υπολογίζω. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για τον Νάιτζελ να επανέλθει, χωρίς να έχει κάτι σοβαρό βέβαια. Για τον Μιλουτίνοφ, θα πρέπει να κάνει κάποιες ομαδικές προπονήσεις, δεν έχει κάνει ούτε μία στο 5-5. Μέχρι τώρα δείχνει σε καλή κατάσταση, αλλά αν δεν κάνει 2-3 ομαδικές προπονήσεις... Τόσες έκανε ο Φαλ για να παίξει ένα εξάλεπτο προχθές. Ίσως στο ματς της Παρασκευής, αλλά και πάλι νομίζω ότι για τον Μιλουτίνοφ το ιδανικό θα ήταν το παιχνίδι στο Μόναχο. Ο Πετρούσεφ είχε και προχθές ψιλό ίωση που δεν το κράτησε έξω, αλλά σήμερα ήταν χειρότερα, για αυτό δεν έπαιξε».

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε όσον αφορά το ματς: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι από μία σειρά δύσκολων αγώνων για εμάς. Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία του να αντιμετωπίζουμε ομάδες του Γιάννη Καστρίτη, ξέραμε ότι θα έπρεπε να καταναλώσουμε ενέργεια. Είναι μία ομάδα που επιτίθεται στην μπάλα, παίζει σκληρά, έχει ταυτότητα και κάθε ματς είναι δύσκολο. Βέβαια ο Άρης έχει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είχε το ταξίδι στη Λιθουανία που προφανώς έριξε το επίπεδο ενέργειάς τους. Εμείς, σε μία περίοδο που κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι, κάθε ενσωμάτωση παίκτη που ήταν τραυματίας, μάς κάνει καλύτερους και ταυτόχρονα απαιτεί μία διαδικασία επανένταξης. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το πρώτο δεκάλεπτο που είχαμε 14 ασίστ ήταν ένα δείγμα καλού επιθετικού παιχνιδιού συνεργασίας. Κερδίσαμε μία ομάδα που σεβόμαστε πολύ, μοιράζοντας τον χρόνο ώστε να μην ξοδέχουμε τόση ενέργεια ενόψει του ματς της Τρίτης (σ.σ. με την Αρμάνι Μιλάνο).

Σε ερώτηση για τον λόγο που οι ομάδες της EuroLeague δυσκολεύονται περισσότερο στα πρωταθλήματά τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε: «Κάθε ομάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, υπάρχουν ομάδες που έχουν χάσει παίκτες από τραυματισμούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο πέρσι δημιούργησαν ειδικές συνθήκες για τις ομάδες με παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Στα πλαίσια αυτά, κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο για να ξαναπαίξει καλά και να δημιουργήσει κάποιες σταθερές στο παιχνίδι της. Επίσης, οι παίκτες, γνωρίζοντας ότι θα δώσουν 85-90 παιχνίδια μέσα στη χρονιά, μου φαίνεται ότι δεν είναι στα... κόκκινα ακόμα! Παρόλο που κάθε ήττα στην Ευρωλίγκα είναι σημαντική. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια στις ομάδες. Σε αυτό βοηθάει το μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όσες ομάδες πάνε να τη βγάλουν με ροτέισον 8-9 παικτών θα δυσκολευτούν πολύ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.