Euroleague: Ποινή μιας αγωνιστικής σε Μπράιαντ και Μπιμπέροβιτς, τα σενάρια που δεν αγωνίζονται με τους «αιώνιους»

Ελάιτζα Μπράιαντ
Η Euroleague επέβαλλε ποινή μιας αγωνιστικής στους Ελάιζα Μπράιαντ και Τάρικ Μπιμπέροβιτς μετά το περιστατικό βίας ανάμεσα τους, με την απόφαση να είναι εφέσιμη κάτι που «ξεκλειδώνει» τα σενάρια κατά τα οποία οι παίκτες ίσως δεν είναι διαθέσιμοι για τα ματς με τους «αιώνιους».

Στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague, η Εφές υποδέχθηκε τη Φενέρμπαχτσε την περασμένη Πέμπτη (10/10), με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το διπλό, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον άγριο καυγά μεταξύ του Ελάιζα Μπράιαντ και του Τάρικ Μπιμπέροβιτς.

Για το εν λόγω περιστατικό η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί πως επιβάλλει ποινή μίας αγωνιστικής και πρόστιμο στους παίκτες και των δύο ομάδων, με τον Μπράιαντ να καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ και τον Μπιμπέροβιτς 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ωστόσο οι ποινές είναι εφέσιμες όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η Euroleague, κάτι που αφήνει ανοιχτό το «παραθυράκι» για τους δύο παίκτες να χάσουν τα παιχνίδια με τους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, εάν η Εφές κάνει έφεση προκειμένου να μην επιβληθεί στον Μπράιαντ η ποινή της μίας αγωνιστικής, τότε η ποινή δεν έχει άμεση ισχύ, αλλά από όταν εκδικαστεί αυτή και μετά.

 

Η Εφές αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague. Αυτή τη στιγμή η ποινή αφορά το ματς της Εφές με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την τρίτη αγωνιστική.

Αν όμως η Εφές κάνει έφεση και αυτή τελικά δεν αλλάξει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, τότε ο Αμερικανός γκαρντ θα παίξει με τη Μακάμπι, αλλά δεν θα αγωνιστεί με τους «ερυθρόλευκους» την Παρασκευή.

Ωστόσο, επειδή ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», εάν υπάρξει έφεση βάση της παραπάνω συνθήκης, από τη Φενέρμπαχτσε τότε η ενδεχόμενη ποινή ίσως να μη μεταφερθεί για την τέταρτη αγωνιστική, αλλά για την πέμπτη, όπου η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (25/10).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.