Μακάμπι - Εφές 93-91: Μεγάλο ντεμπούτο Σέιμπεν Λι και ήττα στις λεπτομέρειες πριν τον Ολυμπιακό

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε οριακή νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές με 93-91, πριν τον αγώνα της τούρκικης ομάδας με τον Ολυμπιακό.

Στην τρίτη αγωνιστική της Euroleague η Μακάμπι Τελ Αβίβ φιλοξένησε στο Βελιγράδι την Αναντολού Εφές και ύστερα από ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο ισραηλινός σύλλογος πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη με 93-91, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Σέιμπεν Λι που πραγματοποίησε ένα πολύ εντυπωσιακό ντεμπούτο.

Επόμενος αγώνας για την τούρκικη ομάδα είναι την Παρασκευή (18/10, 20:30) στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Μακάμπι – Εφές: Το ματς

Στην αρχή του παιχνιδιού οι δύο πλευρές βρίσκονταν κοντά η μία με την άλλη, ωστόσο η Εφές φαινόταν να έχει αρχικά το πάνω χέρι (4:44, 16-9). Η ομάδα από το Ισραήλ ωστόσο μπόρεσε να διατηρηθεί σε κοντινή απόσταση και στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πρώτης περιόδου βρισκόταν μόλις 1 πόντο πίσω, μετά από τρίποντο του Τζέικ Κόχεν (24-23).

Με αντίστοιχο τρόπο συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ρόλαντς Σμιτς στο 6:04 διατήρησε μπροστά την τούρκικη ομάδα κάνοντας το 34-32. Ο Σέιμπεν Λι 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σέιμπεν Λι έδωσε το προβάδισμα στη Μακάμπι, ωστόσο ο Τζόρνταν Νουόρα στο τέλος του χρόνου έκανε το 52-52.

 

Μετά την επιστροφή των παικτών στο παρκέ για την τρίτη περίοδο, στα πρώτα λεπτά η εικόνα θύμιζε κατά πολύ εκείνη των προηγούμενων λεπτών. Η Εφές φάνηκε ότι μπόρεσε να πάρει μία απόσταση ασφαλείας, χωρίς όμως να μπορεί να τη διατηρήσει μέχρι τη λήξη όπου το σκορ έδειχνε 74-72 υπέρ των «Τούρκων».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ματς συνέχισε να έχει χαρακτήρα ντέρμπι. Αμφότερες οι δύο πλευρές βρίσκονταν συνεχώς σε κοντινή απόσταση. Στο 5:14 η Εφές μείωσε σε 80-76 και ο Οντέντ Κάτας κάλεσε time out. Ο Ταμίρ Μπλατ έκανε με τρίποντο το 91-88 (ενώ το ματς έμπαινε στο τελευταίο λεπτό) και ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς κάλεσε time out βλέποντας τους αντιπάλους να παίρνουν το προβάδισμα.

Ο Νουόρα ενώ απέμεναν 20 δευτερόλεπτα βρήκε τρίποντο για το 91-91 και οι παίκτες πήγαν ξανά στους πάγκους για time out. Ο Χορντ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα και πήγε το σκορ στο 93-91, ενώ τον ρυθμό έκοψε για μία ακόμη φορά ένα time out. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν άστοχος από μακριά και έτσι η Μακάμπι πανηγύρισε τη νίκη με 93-91.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 52-52, 72-74, 93-91

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο καλάθι του Τζέιλεν Χορντ στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου έκανε το 93-91, εκμεταλλευόμενος το κενό στο «ζωγραφιστό» της Εφές.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σέιμπεν Λι που σε 22:28 λεπτά είχε 23 πόντους (6/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 5/7 βολές) ενώ παράλληλα είχε 5 ασίστ. Με αυτό τον τρόπο συγκέντρωσε 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Ρόλαντς Σμιτς που σε 14:36 λεπτά είχε 3 πόντους και 2 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζέιλεν Χορντ με 18 πόντους, 5 ριμπαόυντ και 3 ασίστ σε 34:12 λεπτά εντός παρκέ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Βινσέντ Πουαριέ που σημείωσε 22 πόντους με 3 ριμπάουντ σε 30:13 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το διπλάσιο ποσοστό στα τρίποντα της Μακάμπι αντί της Εφές. Εκτέλεσε με 45,5% αντί 26,1%.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Αναντολού Εφές υποδέχεται στην Κωνσταντινούπολη τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (18/10, 20:30) ενώ η Μακάμπι αντιμετωπίζει την Πέμπτη (21:05) την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Τα στατιστικά της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τα στατιστικά της Αναντολού Εφές

@Photo credits: @MaccabiTLVBC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.