Βίρτους - Ζάλγκιρις 68-71: Άλωσαν τη Μπολόνια οι Λιθουανοί

Φώτης Καρακούσης
Ζάλγκιρις
Σε ένα μεγάλο ντέρμπι στο τέλος η Ζάλγκιρις πήρε σημαντική νίκη μέσα στη Μπολόνια επικρατώντας της Βίρτους με 68-71.

Την δεύτερη νίκη της στους τρεις πρώτους αγώνες της στην φετινή Euroleague πέτυχε η Ζάλγκιρις. Οι Λιθουανοί πέρασαν από την Μπολόνια επικρατώντας με 68-71 και άφησαν τους Ιταλούς να ψάχνουν την πρώτη τους επιτυχία, καθώς μετράνε 0/3.

Η Βίρτους ξεκίνησε με τους Κορντινιέ, Παγιόλα, Κλάιμπερν, Σενγκέλια και Ντιούφ. Από την πλευρά της η Ζάλγκιρις με τους Μπραζντέικις, Γκεντράιτις, Σιρβίντις, Ουλανόβας και Ντάνστον

Ντέρμπι το πρώτο δεκάλεπτο

Οι Λιθουανοί μπήκαν καλύτερα και έκαναν ένα 4-0, για να αντιδράσουν οι Ιταλοί και με δικό τους σερί 7-0 να πάρουν το προβάδισμα. Οι δύο ομάδες στην συνέχεια πήγαιναν πόντο-πόντο για να κάνει ο Φρανσίσκο με buzzer beater το 15-16, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος. Ένα δεκάλεπτο το οποίο ήταν ένα ντέρμπι, όπως φάνηκε και στο τελικό της σκορ.

 

Ξέφυγαν οι Λιθουανοί στο δεύτερο

Ακόμα καλύτερο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο για την Ζάλγκιρις με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 9-0 και να παίρνουν προβάδισμα 10 πόντων (15-25). Οι Ιταλοί αντέδρασαν και μείωσαν στους 2 (28-30), αλλά και πάλι οι παίκτες του Τρινκέρι ανέβασαν ρυθμό και έφτασαν στο τέλος του ημιχρόνου να είναι μπροστά με 14 (30-44), έχοντας το εξαιρετικό 66.7% στα δίποντα και τον Γκιεντράιτις πρώτο σκόρερ με 12 πόντους. Για τους γηπεδούχους μόνο ο Κλάιμπερν πάλευε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι 13 πόντοι του δεν έφταναν.

Κράτησαν την διαφορά οι φιλοξενούμενοι

Ίδια εικόνα είχαμε και στην τρίτη περίοδο. Οι Λιθουανοί κρατούσαν άνετα την διαφορά, με τους Ιταλούς να κάνουν και πάλι ένα ξέσπασμα και να μειώνουν στους 4 (45-49), αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφτασαν στο τέλος και αυτής της περιόδου να είναι μπροστά με 8 πόντους (52-60).

Πάλεψαν ως το τέλος οι Ιταλοί αλλά αυτό δεν έφτανε

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για την μεγάλη ανατροπή και στα 4:39 πριν το τέλος του αγώνα, με δύο βολές του Τορνικέ Σενγκέλια πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα με 63-62. Από εκείνο το σημείο ως το τέλος είδαμε ένα μεγάλο ντέρμπι που ουσιαστικά δεν είδαμε σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Σμάιλαγκιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (64-65), με τον Μπουτκεβίτσιους να κάνει με δύο βολές το 64-67. Το ντέρμπι συνεχίστηκε με τον Σμάιλαγκιτς να κάνει το 68-71, με τους γηπεδούχους να χάνουν στα 11 τελευταία δευτερόλεπτα όχι ένα και δύο, αλλά τρία τρίποντα για να στείλουν το παιχνίδι στην παράτσση με το 68-71 να μένει ως το τέλος...

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκιεντράιτις με 15 πόντους, ο Φρανσίσκο ακολούθησε με 11, ενώ ο Ουλανόβας είχε 10. Για τους ηττημένους ο Κλάιμπερν είχε 16, οι Παγιόλα και Σενγκέλια είχαν από 11, ενώ ο Κορντινιέ είχε 10.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 30-44, 52-60, 68-71

Τα στατιστικά της Βίρτους

Τα στατιστικά της Ζάλγκιρις

@Photo credits: twitter Ζάλγκρις

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.