Παρτίζαν-Μπάγερν 86-78: Έκανε τα εύκολα δύσκολα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Παρτίζαν έβαλε δύσκολα στον εαυτό της αλλά βρήκε την παρθενική νίκη της στη φετινή Euroleague καθώς επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου στο Βελιγράδι με 86-78 σ' ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε έως και με +22 αλλά αγχώθηκε στο τέλος.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα αλλά στο τελευταίο σταμάτησε να παίζει με συνέπεια να κινδυνέψει να χάσει μια νίκη που είχε στην αγκαλιά της.

Η διαφορά έφτασε έως και στο +22 στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος της 3ης περιόδου ήταν στο +19. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Παρτίζαν έκανε διαδοχικά λάθη, χαλαρώνοντας την άμυνά της με συνέπεια να δεχθεί επιμέρους σκορ 3-15 στην τελευταία απόπειρα επιστροφής της Μπάγερν.

Εκεί ο Λούντμπεργκ βρήκε το μοναδικό καλάθι του στο παιχνίδι το οποίο ήταν και το καθοριστικό...

Ο αγώνας

Η σκληρή και απόλυτα αποτελεσματική από μακρινή απόσταση (6/7 τρίποντα) Παρτίζαν της πρώτης περιόδου είχε απέναντί της τη μαλθακή Μπάγερν Μονάχου η οποία χρειάστηκε να περάσουν επτά αγωνιστικά λεπτά και να βρεθεί στο -8 (19-11) για να κάνει χρήση των φάουλ της. Και το -9 (24-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου για τη γερμανική ομάδα – η οποία υπέπεσε σε επτά λάθη σ’ αυτό το διάστημα – μάλλον ήταν το μικρότερο κακό γιατί η διαφορά είχε φτάσει και σε διψήφιο νούμερο.

 

Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» στα αργά πόδια του Μπράνκοβιτς και πήγαν τη διαφορά στο +15 (32-17) και τη διατήρησαν στο ίδιο επίπεδο (41-23, 16’) καθώς ο Στέρλινγκ Μπράουν είχε… χέρι αλφάδι με 4/4 τρίποντα. Η Παρτίζαν συνέχισε να βγάζει ενέργεια στο παρκέ εν αντιθέσει με την Μπάγερν η οποία έδειχνε βραχυκυκλωμένη, δίχως ιδέες και επιρρεπής στο λάθος (45-23, 17’) και χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο, ο Κάρσεν Έντουαρντς είχε 2/2 τρίποντα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στην απόπειρα επιστροφής της Μπάγερν (51-41, 33'). Ο Μπόνγκα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις αντοχές της Παρτίζαν (64-48, 27') και για να σταματήσει τη φόρα των Βαυαρών, όπως και ο Ντιλικινά (71-52, 30').

Η Παρτίζαν μάλλον πίστεψε ότι όλα είχαν τελειώσει κι αν αρχικά δεν είδε συνέπειες γιατί ο Έντουαρντς πέταξε στα σκουπίδια δύο κατοχές της Μπάγερν, ξαφνικά εμφανίστηκε ο Νέιπιερ με 2/2 τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή ειδικά από τη στιγμή που μείωσαν στους επτά πόντους (74-67, 36') μετά από διαδοχικούς πόντους που Βάιλερ Μπαμπ. Βάζοντας τους εαυτούς τους σε δύσκολη θέση, οι γηπεδούχοι βρήκαν διαδοχικούς πόντους από τους Ταϊρίκ Τζόουνς, Στέρλινγκ Μπράουν αλλά παρέμειναν ευάλωτοι στην άμυνα.

Ο Λούντμπεργκ βρήκε το πρώτο του καλάθι 90'' πριν το τέλος και μάλιστα αυτό ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι καθώς με τη συμπληρωματική βολή η διαφορά πήγε στο +9 (83-74) κι εκεί κλείδωσε η νίκη της Παρτίζαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Θα περίμενε κανείς να είχε κριθεί στο +22 της Παρτίζαν το οποίο ήταν προϊόν καλής άμυνας, έντασης παιχνιδιού και ευστοχίας στο μακρινό σουτ καθώς όμως επέστρεψε η Μπάγερν ένα έμμεσο τρίποντο του Λούντμπεργκ έκρινε τα πάντα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Στέρλινγκ Μπράουν ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, χάθηκε στο δεύτερο αλλά στο κρίσιμο σημείο ήταν εκεί.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι υπόλοιποι της πεντάδας. Μπονγκά, Ντιλικινά, Κάρλικ και Ταϊρίκ Τζόουνς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Όμπστ και Μπούκερ ήταν απελπιστικά μόνοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι αν οι βοήθειες των Νέιπιερ, Έντουαρντς ερχόντουσαν νωρίτερα το παιχνίδι θα είχε άλλη εξέλιξη.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Νέιπιερ έβαλε μεν δύο τρίποντα στην τελευταία περίοδο, συνολικά όμως ήταν εξαφανισμένος. Ο Βόιτμαν δεν ανταποκρίθηκε στις ευθύνες του. Το ίδιο ισχύει και για τον ΝταΣίλβα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Και οι δύο ομάδες είχαν αρνητική αναλογία ασίστ λαθών καθώς η Παρτίζαν είχε 16-17 και η Μπάγερν 12-17

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Παρτιζάν θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στο Βελιγράδι και η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Παρί

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 49-32, 71-52, 86-78.

2

22

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.