Μπαρτζώκας: «Εγώ αποφάσισα να κάνω διαφορετικό rotation, θέλω να τους κρατήσω όλους "ζεστούς" για τη χρονιά»

Μπαρτζώκας: «Εγώ αποφάσισα να κάνω διαφορετικό rotation, θέλω να τους κρατήσω όλους "ζεστούς" για τη χρονιά»

Δημήτρης Οικονόμου
Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το rotation του Ολυμπιακού, το οποίο όπως είπε ο ίδιος είναι επιλογή του, όσον αφορά τις αρχικές πεντάδες.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εμφατικά της Αρμάνι Μιλάνο στην 3η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να θεωρεί πολύ σοβαρή αυτήν την εμφάνιση των Πειραιωτών, ενώ απάντησε ξανά σε ερώτηση για το rotation.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Θεωρώ την εμφάνισή μας πολύ σοβαρή, γι' αυτή τη φάση της σεζόν. Προηγούμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπρεπε να διαχειριστούμε τις στιγμές όταν το σκορ ήταν στους 15 για να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα νωρίς. Είχαμε κάποια έλλειψη επικοινωνίας και συγκέντρωσης στο τρίτο δεκάλεπτο. Σημαίνει πολλά για εμάς η συνέπειά μας επιθετικά και αμυντικά, δεν πρέπει να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να παίζουν για εμάς, πρέπει να μένουμε στις αρχές μας».

Για την άμυνα και για τον ΜακΚίσικ: «Πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά, έχουμε τους παίκτες για να το κάνουμε αυτό, στο διάστημα αυτό επανήλθε ο Φαλ που παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αμυνόμαστε. Ο Φουρνιέ, για παράδειγμα, κάνει μεγάλη προσπάθεια αμυντικά. Θα βελτιωθούμε και αμυντικά και επιθετικά, είναι το τρίτο ματς της EuroLeague, είναι νωρίς και όλες οι ομάδες έχουν αυξομειώσεις. Ο ΜακΚίσικ είναι η επιτομή του παίκτη ομάδας. Είμαστε μαζί σε όλη τη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Με τη Φενέρμπαχτσε ήταν ο καλύτερός μας παίκτης, στο επόμενο έπαιξε ελάχιστα. Είναι πολύ σημαντικός, ούτως ή άλλως τον έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση».

 

Για το rotation: «Κάποιος παίκτης που έχει δύο καλά παιχνίδια μπορεί να μείνει εκτός rotation στο επόμενο για να παίξει κάποιος άλλος. Εμπιστευόμαστε όλους τους παίκτες, γενικά έχουμε ένα τέτοιο πλάνο. Παίκτες μπορεί να παίξουν πέντε λεπτά σε ένα ματς, μπορεί να έχουν 25 σε ένα σημαντικότερο ματς. Ο ΜακΚίσικ είναι το παράδειγμα, μπορεί να είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που έπαιξε πολύ καλά με τον Παναθηναϊκό και λιγότερο απόψε, δεν έχει να κάνει καθόλου με τιμωρία, απλώς είναι οι αριθμοί, είναι το rotation έτσι. Επαναλαμβάνω δεν είναι εύκολο για κάθε παίκτη να το συνηθίσει. Υπάρχουν παίκτες που έχουν συνηθίσει σε πολλές κατοχές, παίκτες που θέλουν χρόνο για να είναι αποτελεσματικοί. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά θα βελτιωθεί αυτό».

Για τις διαφορές που παίρνει ο Ολυμπιακός στο 1ο δεκάλεπτο και τις διαφορετικές πεντάδες: «Τη σταθερή πεντάδα εμείς τις βάλαμε στη EuroLeague, ήμασταν η μόνη ομάδα που το έκανε στη χρονιά. Διάβασα ότι έχω ήδη αλλάξει 34 πεντάδες και πώς ψάχνομαι. Αυτό απέχει από την πραγματικότητα, εγώ αποφάσισα να κάνω διαφορετικό rotation θέλω να δείξω σε κάθε παίκτη ότι μπορεί να μην παίξει καθόλου σε ένα ματς και να είναι πεντάδα στο επόμενο. Θέλω να τους κρατήσω ζεστούς σε όλη τη χρονιά. Οι τρεις της πεντάδας, αν βάλουμε και τον Σάσα, θα είναι οι κλασικοί, Παπανικολάου, Γουόκαπ, Φαλ. Θα δούμε πώς πάει η κατάσταση, η φόρμα των παικτών παίζει ρόλο, θα διαχειριστούμε αυτό το πράγμα αντέχοντας και την κριτική».

Για το πλεονέκτημα του βάθους του ρόστερ: «Μείναμε πέρυσι από τραυματισμούς. Δεν κάναμε τον πρώτο γύρο που θέλαμε, ο δεύτερος ήταν ο καλύτερος στη EuroLeague και στο τέλος ξαναμείναμε, χτύπησε ο Φαλ και χάσαμε το πρωτάθλημα. Το βάθος είναι σημαντικό. Απλώς ο κάθε παίκτης φαντάζει πολύ καλός όταν παίζει και παίζει καλά. Αν κάποιος μπαίνει και δεν παίζει καλά, θα πουν ότι ο Μπαρτζώκας στηρίζεται σε έναν κορμό παικτών. Σημαντικό να μείνουν όλοι ενεργοί σε πρωτάθλημα και EuroLeague. Είναι ένα ωραίο εγχείρημα για εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.