Euroleague: «Σωστά μέτρησε το καλάθι του Σμάιλαγκιτς κόντρα στη Βίρτους»

1
Η Ζάλγκιρις επικράτησε εκτός έδρας της Βίρτους με σκορ 71-68 για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, ρίχνοντας στο «καναβάτσο» τους Ιταλούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για μια συγκεκριμένη φάση, αλλά η διοργανώτρια αρχή επιβεβαίωσε τη «νομιμότητα» του καλαθιού.

Η Βίρτους (0-3) παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στη φετινή Euroleague, μετά και την εντός έδρας ήττα από την Ζάλγκιρις με σκορ 71-68. Οι Λιθουανοί «βελτίωσαν» το ρεκόρ τους σε 2-1, ωστόσο ένα καλάθι που πέτυχαν με τον Σμάιλαγκιτς στην τέταρτη περίοδο ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των αντιπάλων τους.

Ο προπονητής της ομάδας του Ιταλικού Βορρά, Λούκα Μπάνκι, είδε τη Ζάλγκιρις να πετυχαίνει καλάθι δύο πόντων 1:48'' πριν τη λήξη, το οποίο κατά την άποψη του ήταν εκπρόθεσμο.

Για τη συγκεκριμένη φάση η διοργανώτρια αρχή έλαβε θέση μέσω επίσημης ανακοίνωσης της κατά την οποίο υπογραμμίζει πως το καλάθι ορθά μέτρησε.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 1:56 να απομένουν στο ρολόι του αγώνα και 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για την εκδήλωση της επίθεσης, ο παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σιλβέν Φρανσίσκο, ξεκίνησε μια διείσδυση προς το καλάθι και επιχείρησε ένα σουτ. Η προσπάθειά του για καλάθι χτύπησε στο ταμπλό με 2,0 δευτερόλεπτα να απομένουν για την εκδήλωση της επίθεσης της ομάδας του.

 

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις Άλεν Σμάιλαγκιτς και ο παίκτης της Βίρτους Μουχάμετ Ντιούφ προσπάθησαν να πάρουν το ριμπάουντ. Ενώ ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αρπάζει το ριμπάουντ, η μπάλα αγγίζει το στεφάνι με 1,5 δευτερόλεπτο να απομένει για την εκδήλωση της επίθεσης της ομάδας του. Το «24αρι» ανανεώθηκε και ο Άλεν Σμάιλαγκιτς σημείωσε καλάθι δύο πόντων.

Το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς ήταν νόμιμο καθώς, κατά κανόνα, το ρολόι του σουτ ανανεώνεται όταν η μπάλα αγγίξει το στεφάνι. Σωστή απόφαση του χειριστή των 24 δευτερολέπτων και των διαιτητών».

ζαλγκιρις βιρτους

@Photo credits: euroleague.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.