Άλμπα Βερολίνου - Φενέρμπαχτσε 71-78: Έβγαλε αντίδραση και πήρε με άνεση το «διπλό» (vid)

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε εύκολα εκτός έδρας επί της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 78-71, βγάζοντας αντίδραση μετά το «κάζο» της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η Φενέρμπαχτσε χωρίς να... ιδρώσει, πήρε την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας των Γερμανών με σκορ 78-71, σε ένα ματς ωστόσο που δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας».

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης παρότι είδε την Άλμπα να πλησιάζει στο σκορ στο τέλος, ουσιαστικά ποτέ δεν απειλήθηκε και με αυτόν τον τρόπο «βελτίωσε» το ρεκόρ της στην Euroleague σε 3-1, παίρνοντας παράλληλα μια νίκη μεγάλης ψυχολογικής σημασίας, μετά την εντός έδρας βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Άλμπα Βερολίνου «υποχώρησε» στο 1-3, χωρίς να καταφέρει να σταθεί ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν, όμως είχαν σε καλό βράδυ τον Νικολό Μέλι που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

 

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ματέο Σπανιόλο που πέτυχε 13 πόντους.

Άλμπα Βερολίνου - Φενέρμπαχτσε: Το ματς

Μπορεί η Άλμπα Βερολίνου να στερείται ποιότητας έναντι των υπόλοιπων «μονομάχων» της Euroleague, κατάφερε όμως να ξεκινήσει ανταγωνιστικά το παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο «καπαρώνοντας» το προβάδισμα με σκορ 16-15, φτάνοντας την υπέρ τους διαφορά μέχρι και στους επτά πόντους (16-9), πριν μειώσουν οι φιλοξενούμενοι.

Στη δεύτερη περίοδο όμως η Φενέρ «αφυπνίστηκε». Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Τάρικ Μπιμπέροβιτς και με διαστημικά ποσοστά στο τρίποντο, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ολοκλήρωσε το ημίχρονο με ένα επιμέρους σκορ 29-15, εφαρμόζοντας απόλυτο τον ρυθμό της στη γερμανική αρένα. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, η ομάδα του Σάρας οδηγήθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με προβάδισμα επτά πόντων (38-31), χωρίς να δείχνει ότι μπορεί να απειληθεί από τους γηπεδούχους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ισορροπίες δεν έδειξαν να αλλάζουν. Η Φενέρμπαχτσε κάνοντας περισσότερο διαχείριση του προβαδίσματος της, συνέχισε να είναι η κυρίαρχη ομάδα του παρκέ. Το ποσοστό της από το τρίποντο άγγιξε ακόμα και το 50% (11/22), πριν ακολουθήσουν τέσσερα συνεχόμενα άστοχα. Χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να ανεβάσει ταχύτητες, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 58-47 υπέρ των φιλοξενούμενων, ισοφαρίζοντας την υψηλότερη τιμή της διαφοράς τους στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε μόλις 6 λάθη τις τρεις πρώτες περιόδους, καταδεικνύοντας την πολύ μικρή πίεση που ασκούσαν πάνω στη μπάλα οι γηπεδούχοι. Ο αγώνας έφτασε προς τη λήξη του με κάποιες εντάσεις ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, ωστόσο αυτό δεν άλλαξε το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στη διοργάνωση.

Αφού οι Φενέρμπαχτσε συνέχισε να κάνει σωστές επιλογές σε επίθεση και άμυνα, έφτασε τελικά στην επικράτηση με σκορ 78-71, «ανεβάζοντας» το ρεκόρ της σε 3-1. Παράλληλα, η Άλμπα υποχώρησε στο 1-3, παρότι κράτησε τα προσχήματα και φάνηκε αξιόμαχη αντίπαλος σε αρκετά σημεία του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-38, 47-58, 71-78

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αντίδραση που έβγαλε η Φενέρμπαχτσε στην αρχή του αγώνα, όταν και βρέθηκε πίσω με επτά πόντους (16-9), έχοντας παράλληλα τις νωπές τις μνήμες από τον διασυρμό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικολό Μέλι ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 3 ασίστ, 5 ριμπάουντ, ένα μπλοκ και ένα κλέψιμο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον ΜακΝτόουελ Γουάιτ ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις δύο πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Χέιζ Ντέιβις πραγματοποίησε επίσης καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 14 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ματέο Σπανιόλο που πέτυχε για την Άλμπα Βερολίνου 13 πόντους, «μαζεύοντας» παράλληλα και έξι ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 43% τευστοχίας της Φενέρμπαχτσε από τη γραμμή του τριπόντου (13/30), το οποίο αν συνυπολογιστεί με το 23% (6/26) με το οποίο αντίστοιχα εκτελούσε η Άλμπα, προκύπτει πως αυτή η διαφορά ήταν και καθοριστική.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Άλμπα Βερολίνου αντιμετωπίζει στις 20/10 εκτός έδρας την Κέμνιτς για το πρωτάθλημα Γερμανίας, ενώ η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει επίσης στις 20/10 εντός έδρας την Μπούρσασπορ για το τουρικό πρωτάθλημα.

αλμπα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.