Τσέντι Όσμαν: «Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών και πρέπει να μάθουμε από αυτά»

Newsroom
osman
Όλα όσα δήλωσε ο Τσεντί Οσμάν μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ στην Μαδρίτη 90-86 για την τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: Γιώργος Κούβαρης

Ο Παναθηναϊκός AKTOR λύγισε στις λεπτομέρειες από την Ρεάλ, γνωρίζοντας την ήττα από την Μαδρίτη με 90-86 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της EuroLeague με αποτέλεσμα να κάνει το 0/2 στη «διαβολοβδομάδα».

Τα χαμένα ριμπάουντ και η μέτρια αμυντική εικόνα κόστισαν στο «τριφύλλι» και αυτό ήταν που τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Τσέντι Όσμαν, με τον Τούρκο φόργουορντ να επισημαίνει πως η ομάδα του πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη της. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν είδε βελτίωση στην απόδοση της ομάδας παρά το αρνητικό αποτέλεσμα: «Φυσικά, υπήρχαν καλά και άσχημα και το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι λαθών και εμείς κάναμε τα περισσότερα. Χάσαμε απόψε ωστόσο υπήρχαν κάποια θετικά. Προφανώς πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να προχωρήσουμε. Έχουμε ένα ακόμα δύσκολο ματς μπροστά μας (σ.σ. Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, 25/10) και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι μόλις το τέταρτο παιχνίδι της χρόνιας αλλά ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι χαρακτήρα έχουμε και πρέπει να εμφανιστούμε και να είμαστε καλύτεροι».

 

Για το αν πιστεύει πως η Ρεάλ έπαιζε με έξτρα κίνητρο λόγω του χαμένου περσινού τελικού μεταξύ των δύο ομάδων: «Αυτό είναι σίγουρο. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, επομένως πιστεύω ότι όλοι ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Και οι δύο πλευρές ήθελαν να κερδίσουν το παιχνίδι. Ήταν ένα καλό και διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Για το αν ένιωσε καλύτερα και πιο άνετα με τα σουτ που έβαλε σήμερα: «Ναι, σαφώς ένιωσα πιο άνετα, κυρίως επειδή είμαι νέος στην ομάδα και πρέπει να προσαρμοστώ, αλλά σίγουρα τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Όπως προείπα, το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι λαθών και θα κάνουμε λάθη αλλά είναι σημαντικό να παίρνουμε μαθήματα από αυτά. Πιστεύω ότι είμαστε εξαιρετική ομάδα, είμαστε η ομάδα που κέρδισε τον τίτλο την περσινή χρονιά. Δεν είμαστε ένα σύνολο που παίζει για διασκέδαση, πήραμε τον τίτλο και κάθε αντίπαλος θέλει να μας κερδίσει. Το ξέρουμε αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το τι βελτίνε και τι θα κράταγε από το αποψινό παιχνίδι: «Σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας εικόνα, ιδίως στον τομέα των ριμπάουντ. Υπήρχαν στιγμές που παίζαμε πραγματικά καλή άμυνα αλλά δεν την ολοκληρώναμε γιατί δεν παίρναμε τα ριμπάουντ. Νομίζω πως αυτό μας "πόνεσε" πολύ και προφανώς η Ρεάλ είναι μια έμπειρη ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.