Ρεάλ Μαδρίτης: Ο ηγετικός Καμπάτσο που πήρε... εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Φακούντο Καμπάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης
Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/isntat αναλύει την αποτελεσματικότητα στην εμφάνιση του Φακούντο Καμπάτσο κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και την... πίστη της «Βασίλισσας» στα τρίποντα, στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη επί του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αφήνει πίσω του μία αρκετά δύσκολη «διαβολοβδομάδα» καθώς ηττήθηκε διαδοχικά στην τρίτη και τέταρτη αγωνιστική της Euroleague από την πρωτοεμφανιζόμενη Παρί αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε μία νίκη η οποία θα μπορούσε να είναι η άτυπη εκδίκηση της «βασίλισσας» επί του «τριφυλλιού» για τον τελικό της περασμένης σεζόν, ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν καθοριστικός για την ομάδα του έχοντας συγκεντρώσει 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο τους «Μερένχες» στο 90-86.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/Instat αναλύει την εμφάνιση του Αργεντίνου γκαρντ και τα 15 εύστοχα τρίποντα της Ρεάλ.

Ο αποτελεσματικός Φακούντο Καμπάτσο

Ο Φακούντο Καμπάτσο δεν κατάφερε απλά να βγει πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, αλλά είχε παράλληλα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και μέσα από το γράφημα, δεν είχε σε κανένα μέρος της επίθεσης ποσοστό κάτω από 50%, έχοντας μπορέσει να συνδεθεί πολύ καλά με το καλάθι.

Στα τρίποντα που πήρε είχε 3/6 (50%) ενώ στα δίποντα, είχε 4/7 (57%), χωρίς να έχει πάρει μάλιστα κάποια προσπάθεια για mid-range σουτ.

Το πινακάκι του Καμπάτσο

Παράλληλα με τα δικά του καλάθια, βοήθησε στο να βρει η Ρεάλ ακόμα 12 πόντους, έχοντας μοιράσει συνολικά 6 ασίστ.

Και οι 6 από αυτές τις πάσες ήταν σε διαφορετικούς παίκτες, έχοντας συνεισφέρει με αυτόν τον τρόπο στο να βρουν πόντους οι Γκάμπριελ Ντεκ, Βάλτερ Ταβάρες, Μάριο Χεζόνια, Τζάναν Μούσα αλλά και ο Αλμπέρτο Αμπάλντε.

Οι ασίστ του Φακούντο Καμπάτσο

Η... πίστη στο τρίποντο

Μπορεί η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός να βρίσκονταν κοντά στα εύστοχα τρίποντα, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα από τη Μαδρίτη πήρε συνολικά 10 παραπάνω προσπάθειες από ότι το «τριφύλλι».

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες του Τσους Ματέο επιχείρησαν 33 σουτ πίσω από τη γραμμή ενώ οι αθλητές του Εργκίν Αταμάν 23.

Τα τρίποντα της Ρεάλ Μαδρίτης

Από την πλευρά των νικητών οι τρεις που ξεχώρισαν ήταν ο Αλμπέρτο Αμπάλντε με τον Φακούντο Καμπάτσο και τον Τζάναν Μούσα που κανείς τους δεν έπεσε κάτω από το 50% έχοντας από 3 εύστοχα ο καθένας.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα, οι συγκεκριμένοι παίκτες δοκίμασαν το χέρι τους και βρήκαν στόχο από όλες τις πλευρές του τριπόντου.
Τα τρίποντα των 3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.