Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Το «extreme makeover» του Ισπανού

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Το «extreme makeover» του Ισπανού

Γιώργος Κούβαρης
Χουάντσο
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχει πραγματοποιήσει δυναμικό ξεκίνημα στα ματς της Euroleague έχοντας εκτοξεύσει τους αριθμούς του σε σχέση με τη περσινή σεζόν.

Πριν από 15 μήνες, όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από το NBA, λίγο-πολύ οι φίλοι της ομάδας θα είχαν στο μυαλό τους τον Ερνανγκόμεθ του Eurobasket 2022 ή τον Ερνανγκόμεθ των τεσσάρων πρώτων αγώνων της φετινής Euroleague.

Ο Ισπανός φόργουορντ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα ύστερα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και δείχνει έτοιμος να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όχι μόνο στην άμυνα και στα ριμπάουντ όπου είχε βοηθήσει αρκετά τους «πράσινους» πέρυσι, ειδικά από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά, αλλά και στην επίθεση.

Άλλωστε οι αριθμοί αποτελούν τον πλέον αδιάψευστο μάρτυρα για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ο οποίος έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γνώρισε την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ για την 4η αγωνιστική της Euroleague ωστόσο ο Ισπανός απέδειξε την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται.

Σημείωσε διπλό ρεκόρ καριέρας στην Euroleague τόσο χάρη στους 16 πόντους που σημείωσε όσο και στα 4/5 τρίποντα που είχε. Ουσιαστικά ήταν η... επιβεβαίωση της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι σήμερα.

 

Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι

Μετά τα τέσσερα πρώτα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού με Άλμπα, Μπάγερν, Παρί και Ρεάλ ο 29χρονος φόργουορντ έχει κατά μέσο όρο 12 πόντους, σουτάροντας με 50% στα δίποντα και 71% στα τρίποντα! Αν μη τι άλλο φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο πολύ έχει εμπλακεί ενεργά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του, κάτι που δεν είχε κάνει τόσο πολύ και με την ίδια αποτελεσματικότητα, πέρυσι τέτοια εποχή.

Το Shot Chart του Χουάντσο φέτος στην Euroleague

Συγκεκριμένα ύστερα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν 2023-24, ο Χουάντσο είχε αντίστοιχα μόλις 6 πόντους κατά μέσο όρο (σ.σ. δηλαδή τους μισούς σε σχέση με φέτος) έχοντας μόλις 7/19 σουτ συνολικά και ποσοστό ευστοχίας στο 36%! Και ας περνούσε το παρκέ κατά μέσο όρο ένα λεπτό περισσότερο (24' έναντι 23') σε σχέση με τον φετινό χρόνο συμμετοχής του. Στην πορεία τα νούμερα του Ερνανγκόμεθ έπεσαν ακόμα περισσότερο καθώς είχε μόλις 17 λεπτά ανά αγώνα σκοράροντας 4 πόντους με 26% στα τρίποντα (19/72).

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχει πετύχει 48 πόντους στο σύνολο. Ένα... όριο το οποίο έπιασε στο 14ο παιχνίδι του στην περσινή Euroleague και πιο συγκεκριμένα όταν ο Παναθηναϊκός είχε φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τη Μονακό. Μέχρι πριν από το τζάμπολ του εν λόγω αγώνα είχε πετύχει 47 πόντους συνολικά ενώ σημείωσε τον 48ο πόντο του (σ.σ. όσους έχει φέτος δηλαδή ύστερα από τέσσερα παιχνίδια) στα 03:55 πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΧΟΥΑΝΤΣΟ ΕΡΝΑΝΓΚΟΜΕΘ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
2024-20252023-242023-24
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ431Στα 4 πρώτα
ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ23' μ.ο.17' (μ.ο.)24' μ.ο.)
ΠΟΝΤΟΙ48 (12 μ.ο.)134 (4 μ.ο.)24 (6 μ.ο.)
ΔΙΠΟΝΤΑ9/18 (50%)23/46 (50%)3/9 (33%)
ΤΡΙΠΟΝΤΑ10/14 (71%)19/72 (26%)4/10 (40%)
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ22 (6 μ.ο.)112 (4 μ.ο.)26 (7 μ.ο.)
@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.