Παναθηναϊκός: Η EuroLeague απέρριψε την ένσταση για το ματς με την Παρί

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Εργκίν Αταμάν του Παναθηναϊκού
Η EuroLeague Basketball απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί για την 3η αγωνιστική της EuroLeague.

Το πειθαρχικό όργανο της EuroLeague Basketball ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης 22/10 ότι η ένσταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί για την 3η αγωνιστική της EuroLeague (84-80) απορρίφθηκε.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση που εκτυλίχθηκε στα 3:42 πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ακολούθως ο Κέντρικ Ναν χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ στον Λεοπόλντ Καβαλιέ.

Ο Αταμάν είχε παραπονεθεί για φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Ντίνου Μήτογλου και χρεώθηκε με τεχνική ποινή, με την Παρί να κλέβει την μπάλα και να φεύγει στον αιφνιδιασμό.

Ο Καβαλιέ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Ναν, με τους διαιτητές να δίνουν τρεις βολές στους Γάλλους (μία για την τεχνική ποινή στον Αταμάν και δύο για το αντιαθλητικό του Ναν).

 

Ο Καβαλιέ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Γιαντούνεν, που έκανε το 2/2, ενώ ο Χίφι έβαλε τη βολή της τεχνικής και έτσι διαμορφώθηκε το 78-68 υπέρ της Παρί.

Ο Αταμάν ζήτησε από τη γραμματεία να σημειώσει όσα συνέβησαν και ακολούθως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση θεωρώντας ότι η φάση έπρεπε να σταματήσει στην τεχνική ποινή του Αταμάν και να μη μετρήσει η εξέλιξή της με το αντιαθλητικό φάουλ του Ναν. Εν τέλει, το αίτημα των «πράσινων» απορρίφθηκε.

Το σκεπτικό της EuroLeague

Η εξήγηση από τους κανονισμούς της EuroLeague έχει ως εξής. Η μπάλα είναι "νεκρή" μετά την τεχνική ποινή, αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό 32.1.3 «ένα φάουλ αγνοείται μετά από διακοπή φάσης, εκτός αν είναι αντιαθλητικό ή ντισκαλιφιέ». Μιας και οι διαιτητές έκριναν το φάουλ ως αντιαθλητικό, χρέωσαν με αυτό τον Ναν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν αγνοήσει την παράβαση.

Οι ποινές της EuroLeague Basketball

Από 'κει και πέρα, η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε μία σειρά από ποινές.

  • Στην Παρτιζάν επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τα καπνογόνα που άναψαν οπαδοί της στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου στο Βελιγράδι για την 3η αγωνιστική.
  • Ο Αντρέα Τρινκιέρι τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τα σχόλια περί διαιτησίας στο ματς με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική.
  • Ο Λούκα Μπάνκι τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 6.500 ευρώ για τα σχόλια περί διαιτησίας στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τη Ζαλγκίρις.
  • Στον Ερυθρό Αστέρα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, για την 4η αγωνιστική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.