Υπερδιπλασίασε το μπάτζετ της η Παρί, αύξηση και για την Μονακό, μείωση για Βιλερμπάν

Newsroom
mike_james
Στη δημοσιότητα βγήκαν τα μπάτζετ των γαλλικών ομάδων της EuroLeague, με την Παρί πρωτίστως και την Μονακό να σημειώνουν αύξηση. Μείωση για την Βιλερμπάν.

Οι γαλλικές ομάδες εδραιώνονται πλέον στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague, αυξάνοντας τις φετινές συμμετοχές τους με την παρουσία της νεοφώτιστης Παρί η οποία ήρθε ως εν δυνάμει κάτοχος του EuroCup.

Το γαλλικό Μέσο «bebasket.fr» έφερε στη δημοσιότητα το μπάτζετ των ομάδων του γαλλικού πρωταθλήματος με την ισχύ φυσικά των τριών «ευρωλιγκάτων» να ξεχωρίζει. Αξιοσημείωτη είναι η ραγδαία αύξηση που σημείωσε στον προϋπολογισμό της η Παρί το φετινό καλοκαίρι, υπερδιπλασιάζοντας το μπάτζετ της και συγκεκριμένα φτάνοντας τα 18.885.000 ευρώ σε σχέση με τα 9.250.000 της περσινής σεζόν.

Αύξηση παρουσίασε και η Μονακό η οποία φτάνει τα 29.375.000, ανεβάζοντας κατά 7% τον αριθμό 27.511.000 από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Από την άλλη, η Βιλερμπάν έδειξε ότι και φέτος θα είναι από τις αδύναμες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφού μείωσε το ήδη χαμηλό μπάτζετ της από τα 21.011.000 ευρώ σε 16.223.000 ευρώ φέτος. Φυσικά τα εν λόγω νούμερα δεν αφορούν μόνο τους μισθούς των παικτών των ρόστερ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.