Πετρούσεφ: Δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα

Newsroom
Ο Φίλιπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον παραχώρηση του Φιλίπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα με μορφή δανεισμού.

Περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη της σεζόν οι τρεις πλευρές είχαν συμφωνήσει σε όλα, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν οι Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ χάλασαν το deal. Οι δύο σέντερ του Ολυμπιακού επέστρεψαν υγιείς και έτσι πλέον πήρε σάρκα και οστά η μετακίνηση του Φιλίπ Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 24άχρονος Σέρβος έψαχνε τρόπο εδώ και καιρό να μετακομίσει στο Βελιγράδι προκειμένου να έχει αυξημένο ρόλο και περισσότερες υποχρεώσεις σε σχέση με αυτόν που του ανέθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι συνθήκες ωρίμασαν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχασε με τραυματισμό τον Τζόελ Μπολομπόι και έτσι επισημοποιήθηκε η μεταγραφή.

Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν πως, «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την παραχώρηση του Φιλίπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα υπό μορφή δανεισμού, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν».

 

Οι Σέρβοι ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι, «ο Φιλίπ Πετρούσεφ συνεχίζει να φοράει ερυθρόλευκα, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι αυτά του Ερυθρού Αστέρα».

Τι έκανε ο Πετρούσεφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Οι πολλοί τραυματισμοί πέρυσι υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό να αποκτήσει τον Σέρβο ψηλό αφού είχε ξεκινήσει η σεζόν. Στις 27 Νοεμβρίου 2024 ανακοινώθηκε συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Σε αυτό το διάστημα ο Πετρούσεφ αγωνίστηκε κυρίως σαν «πεντάρι».

Στην Euroleague τη σεζόν 2023-24 έπαιξε 22 αγώνες έχοντας 6.3 πόντους με 78.3% στις βολές, 50.6% στα δίποντα, 28.6% στα τρίποντα, 3.3 ριμπάουντ, 0.6 ασίστ και 0.7 λάθη σε 15:37. Φέτος στις τέσσερις αναμετρήσεις έδινε 5 πόντους με 72.7% στις βολές, 40% στα δίποντα, είχε 0/3 τρίποντα, 2.5 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ και 1.5 λάθος σε 10:52.

Πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 19 ματς πρόσφερε 7.8 πόντους και 3.4 ριμπάουντ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.