Εργκίν Αταμάν: «Ο Σλούκας είναι ο καλύτερος point guard στην Ευρώπη και θα βρει τη φόρμα του»

Newsroom
l
Μέσω δηλώσεών του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για Κωνσταντινούπολη, ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε μεταξύ άλλων την πεποίθησή του ότι ο Κώστας Σλούκας θα ξαναβρεί άμεσα τον καλό εαυτό του.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχωρεί για Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αντιμετωπίσει την ερχόμενη Παρασκευή (25/10, 20:45) την Φενέρμπαχτσε για την πέμπτη αγωνιστική της EuroLeague, έχοντας όμως αρκετά προβλήματα.

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε δηλώσεις λίγο πριν «πετάξει» με την ομάδα για την πατρίδα του, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο φετινό ξεκίνημα του Κώστα Σλούκα αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις απουσίες στις θέσεις των φόργουορντ. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις θέσεις των φόργουορντ: «Η Φενέρμπαχτσε έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχασαν από τον Ερυθρό Αστέρα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, αλλά παράλληλα κέρδισαν μεγάλα παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό ή την Εφές εκτός έδρας. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Έχουμε ένα κάποια προβλήματα στο ρόστερ, κάποιους σημαντικούς παίκτες στα φόργουορντ που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε να νικήσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

Για το ξεκίνημα του Κώστα Σλούκα στην σεζόν κι αν έχει μιλήσει μαζί του: «Και στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ο Σλούκας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα τραυματισμού και υγείας. Είναι ένας έμπειρος παίκτης και πιστεύω μέρα με τη μέρα θα ξαναβρεί τη φόρμα του καθώς για μένα είναι ο κορυφαίος point guard της EuroLeague και το έδειξε και πέρσι κερδίζοντας το βραβείο MVP του Final Four.

 

Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ και το μέγεθος που έχει η Φενέρμπαχτσε για να το αντιμετωπίσει: «Κάθε τακτική έχει κάποιο διαφορετικό πρόβλημα, αλλά νιώθουμε άνετα παίζοντας με τρία γκαρντ. Παίξαμε αρκετά παιχνίδια πέρσι με αυτό το σχήμα. Τώρα έχουμε θέμα με τους παίκτες μας στο «3» λόγω τραυματισμών και προβλημάτων υγείας. Ίσως χρησιμοποιήσουμε κάποιο «τεσσάρι» στο «3» για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, θα δούμε».

Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο για την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (27/10): «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και σημαντικό. Είναι ένα σκληρό παιχνίδι EuroLeague. Πέρσι χάσαμε στην Τουρκία, αλλά εν συνεχεία τους νικήσαμε και στο ΟΑΚΑ και στο Final Four. Επομένως κοιτάμε μόνο το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε και εν συνεχεία θα ασχοληθούμε με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.