Ματσιούλις: «Ο Γιαννακόπουλος κουράστηκε να βλέπει τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες θέσεις» (vid)

Ματσιούλις: «Ο Γιαννακόπουλος κουράστηκε να βλέπει τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες θέσεις» (vid)

Newsroom
Ματσιούλις
Ο Γιόνας Ματσιούλις παραχώρησε συνέντευξη στη Λιθουανία όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό AKTOR, το νέο ΟΑΚΑ και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αν μη τι άλλο έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» μόλις για δύο χρόνια (2012-2014). Ο Γιόνας Ματσιούλις, άλλωστε, επισκέπτεται συχνά-πυκνά την Αθήνα. Και πάντα έχει κάτι να πει για την Ελλάδα.

Ο παλαίμαχος Λιθουανός μπασκετμπολίστας που έδωσε το «παρών» και στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο, μίλησε στο «krepsinis» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, την επένδυση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον Αταμάν αλλά για την παρουσία των «πρασίνων» τη νέα σεζόν.

Αρχικά είπε ότι «ο Παναθηναϊκός έκανε τρομερές επενδύσεις, αλλά πλέον οι θέσεις στο παρκέ κοστίζουν 10.000 ευρώ. Ακριβές είναι και οι τιμές των εισιτηρίων. Νομίζω ότι το φθηνότερο κοστίσει 100 ευρώ. Πριν από δύο χρόνια είχα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για ένα ματς Παναθηναϊκού-Ζάλγκιρις. Και πλέον το κοντράστ είναι μεγάλο. Όταν είχα πάει τότε στο VIP υπήρχαν παντού πίτσες ενώ οι καφέδες ήταν σερβιρισμένοι σε πλαστικά ποτήρια» και συνέχισε:

«Ξαναπήγα έναν χρόνο αργότερα και τα πάντα είχαν αλλάξει! Υπήρχε κονιάκ, πούρα, ζωντανή μουσική, φαγητό από σεφ και σε γενικές γραμμές το lounge είχε αλλάξει ριζικά. Πραγματική μεταμόρφωση. Η Σταχτοπούτα είχε γίνει Πριγκίπισσα! Και τώρα το ΟΑΚΑ άλλαξε ακόμα προς το καλύτερο. Οι χώροι, τα καθίσματα, τα πάντα. Πλέον δεν χρειάζεται επένδυση χρημάτων αλλά μπορεί να υπάρχει κέρδος από τους επισκέπτες. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν πολλά έσοδα και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα προσφέρουν ισχυρή βοήθεια στο κλαμπ».

 

Αναφορικά με την σημαντική επένδυση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την μεταμόρφωση της ομάδας τη περσινή σεζόν με αποτέλεσμα να κατακτήσει την Euroleague, ο Γιόνας Ματσιούλις σχολίασε: «Πιστεύω ότι κουράστηκε να βλέπει την ομάδα στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Ο Δημήτρης πείστηκε ότι με την επένδυση θα μπορεί να δρέψει τους καρπούς. Ειδικά τώρα που η ομάδα πήρε το ΟΑΚΑ το οποίο ανακαινίστηκε και θα αποτελέσει και το σπίτι της για τα επόμενα χρόνια. Και αυτή η επένδυση θα αποδειχθεί στο μέλλον κερδοφόρα. Η ομάδα θα είναι πετυχημένη. Ο τίτλος της Euroleague αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό για τα τουλάχιστον επόμενα πέντε χρόνια. Μπορεί και περισσότερο εάν και εφόσον φτάσει στο Final Four».

Όσο για το...χαλαρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και αν παίζει ρόλο η κατάκτηση της Euroleague; «Δεν έχει να κάνει μόνο με θέμα χαλάρωσης αλλά και με το πιστεύουν οι ίδιοι οι παίκτες. Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και θέλουν χρόνο συμμετοχής. Και πάλι. Πιστεύω ότι θα είναι ξανά στο Final Four» .

Σε ερώτηση για το αν θα απολάμβανε να παίξει μπάσκετ υπό τις οδηγίες του Εργκίν Άταμαν, είπε: «Θα ήταν ο κατάλληλος για εμένα. Αφού βρήκε θέση και ρόλο ο Σίνγκλετον, νομίζω ότι θα είχα και εγω!»

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.