Ζάλγκιρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-63: Η επιστροφή των Ισραηλινών έμεινε στη μέση και οι Λιθουανοί συνεχίζουν απτόητοι

Αλέκος Χρυσικόπουλος
k
Η Ζάλγκιρις νικούσε και με 24 πόντους, η Μακάμπι μείωσε σε μονοψήφιο νούμερο, όμως το Κάουνας έμεινε απόρθητο και οι Λιθουανοί επικράτησαν με 78-63 για την πέμπτη αγωνιστική της EuroLeague.

Η Ζάλγκιρις Κάουνας συνεχίζει τις φετινές υψηλές πτήσεις, επικρατώντας αυτή τη φορά με 78-63 της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πέμπτη αγωνιστική της EuroLeague για να ανέβει στο 4-1 και να ρίξει τους Ισραηλινούς στο 2-3.

Παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι μέχρι τα πρώτα 25 λεπτά, με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να φτάνει ακόμα και το +24, αλλά τους Ισραηλινούς να μειώνουν σε μονοψήφια τιμή στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων να συνεχιστεί και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Καταιγιστικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν και στις δύο πλευρές του παρκέ για να πάρουν πολύ γρήγορα ένα προβάδισμα 12-0 στο 4', ενώ ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με το 26-7, την ώρα που η Μακάμπι δεν είχε μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης. Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +25 (32-7).

 

Οι Ισραηλινοί το μόνο που κατάφερναν είναι να μειώνουν ανά διαστήματα την διαφορά λίγο κάτω από τους 20 (32-15 στο 13') με τον Σέιμπεν Λι να προσπαθεί μόνος του στην επίθεση. Η Ζάλγκιρις παρουσιάζοντας αλτρουισμό στην επίθεση και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας ιδίως κοντά στο καλάθι, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 44-24 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Λιθουανούς να φτάνουν στο +24 (52-28) μετά από 3/3 βολές του Μάθιου Μίτσελ. Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως με νέο ζευγάρι βολών του Μπραζντέικις το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα των 20 πόντων (56-36 στο 25'). Με ένα επιμέρους 2-10, οι Ισραηλινοί έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μειώνοντας στους 12 για το 58-46 έπειτα από τρίποντο του Μάιερ. Μια βολή του Φραντσίσκο έπειτα από τεχνική ποινή στον Κάτας, έγραψε το 59-46 με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία και πιο καθοριστική περίοδο.

Η αντεπίθεση της Μακάμπι συνεχίστηκε όταν με νέο καλάθι του Ράντολφ, η διαφορά έπεσε στο -11 για το 59-48 (31'). Οι Λι και Ριβέρο είχαν πάρει στις πλάτες τους πλέον τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, μη αφήνοντας τους Λιθουανούς να ξεφύγουν περισσότερο από 10 πόντους διαφορά (69-59 στο 35'). Μετά από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Λι μείωσε σε διψήφια τιμή με γκολ-φάουλ (71-62 στο 36') δείχνοντας πως οι Ισραηλινοί δεν τα παρατούσαν. Παρ' όλα αυτά, τα απανωτά τρίποντα των Ουλάνοβας και Γκεντράιτις ήταν... μαχαιριά στην καρδιά της Μακάμπι, με το τελικό 78-63 να είναι γεγονός.

Τα δεκάλεπτα: 26-7, 44-24, 59-46, 78-63

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο καταιγιστικό πρώτο δεκάλεπτο των Λιθουανών, που ανάγκασε την Μακάμπι να κυνηγά μεγάλες διαφορές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Πρώτος σκόρερ ο Ουλάνοβας με 14 πόντους και το πιο καθοριστικό τρίποντο όταν η Μακάμπι επιχείρησε να κάνει την τελική της αντεπίθεση.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ακολούθησαν σε απόδοση οι Γκεντράιτις (13 πόντοι), Μίτσελ (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Ντάνστον (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Μπραζντέικις (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Λι και Ριβέρο με 17 και 12 πόντους αντίστοιχα πάλεψαν αλλά ήταν μόνοι τους για το σύνολο του Όντετ Κάτας.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ράντολφ με 11 πόντους και 4/12 σουτ έμεινε στα ρηχά για τους Ισραηλινούς. ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα ποσοστά της Μακάμπι (38% στο δίποντο, 28% στο τρίποντο) δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι στην έδρα της Ζάλγκιρις.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ζάλγκιρις δοκιμάζεται στην έδρα της Γουλβς την Κυριακή (27/10, 16:50) για το λιθουανικό πρωτάθλημα, ενώ η Μακάμπι φιλοξενείται από την Μακάμπι Νετάνια το Σάββατο (26/10, 19:50) για το πρωτάθλημα Ισραήλ.

tg

tju

@Photo credits: Zalgiris Kaunas // X

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.