Μπασκόνια - Άλμπα Βερολίνου 80-57: Έκανε... περίπατο με «ραψωδία» του Μάρκους Χάουαρντ

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, η Μπασκόνια επικράτησε εντός έδρας της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 80-57, σε παιχνίδι για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague.

Η Μπασκόνια του Πάμπλο Λάσο υποδέχθηκε την Άλμπα Βερολίνου για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague, επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό της, επικρατώντας τελικά με σκορ 80-57.

Στο 3-2 «ανέβηκαν» οι Βάσκοι με τον Μάρκους Χάουαρντ να κάνει... ότι θέλει την αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας 26 πόντους.

Στους εννέα πόντους σταμάτησε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, με τον διεθνή φόργουορντ να προσθέτει στη στατιστική του και 6 ριμπάουντ με δύο ασίστ.

Για την Άλμπα Βερολίνου που αγωνίστηκε χωρίς τους Ματ Τόμας, Τρέβον Γούλιαμς, Μάλτε Ντίλοου και Ελίας Ραπίεκ, το ρεκόρ της «υποχώρησε» στο 1-4.

 

«Διασωθέντας» για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μάρτιν Χέρμανσον που πέτυχε 16 πόντους.

Μπασκόνια - Άλμπα Βερολίνου: Το ματς

Η Μπασκόνια υποδέχθηκε στη χώρα των Βάσκων την Άλμπα Βερολίνου, με την ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας να μη καταφέρνει να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στις «ορέξεις» της αντιπάλου της. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από νωρίς με τους γηπεδούχους να αποκτούν διψήφια διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (24-13).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο, με τους Βάσκους να έχουν μπει από νωρίς στο «πνεύμα» της διαχείρισης δυνάμεων. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 39-26, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να βρουν εύκολη «σύνδεση με το καλάθι».

Παρότι ο Τσίμα Μονέκε κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο ασταμάτητος Μάρκους Χάουαρντ ανέλαβε δράση, στέλνοντας τη διαφορά σε υψηλές τιμές και να κάνει το υπόλοιπο του αγώνα τυπική διαδικασία. Το «ξέσπασμα» των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 24-14 ήταν καθοριστικό, εξανεμίζοντας επί της ουσίας τις όποιες ελπίδες των Γερμανών.

Στα τελευταία λεπτά επικράτησε νευρικότητα, ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους των Βάσκων να πανηγυρίσουν τη τρίτη νίκη της ομάδας τους στη διοργάνωση με σκορ 80-57 και να «υποκλιθούν» στη μεγαλειώδη εμφάνιση του Μάρκους Χάουαρντ ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους.

Στον αντίποδα, η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας «υποχώρησε» στο 1-4, χωρίς να καταφέρνει για ακόμα μια χρονιά να ξεκινήσει ελπιδοφόρα τη σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 39-26, 63-40, 80-57

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο «ξέφρενο» τρίτο δεκάλεπτο των γηπεδούχων που είδαν τον Μάρκους Χάουαρντ να σκοράρει ασταμάτητα και να «τελειώνει» την υπόθεση νίκη, στέλνοντας τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Χωρίς καμία αμφιβολία ο Μάρκους Χάουαρντ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους και 7/14 τρίποντα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είχε σημαντική συνεισφορά στη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας εννέα πόντους με 3/6 τρίποντα, ενώ μάζεψε και έξι ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 7/14 τρίποντα του Μάρκους Χάουαρντ που υποδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο το γεγονός ότι ο γκαρντ των Βάσκων βρέθηκε στη «ζώνη του λυκόφωτος» κόντρα στην Άλμπα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Του Μάρτιν Χέρμανσον της Άλμπα που πέτυχε 16 πόντους, οι οποίοι δεν έφτασαν ούτε στο ελάχιστο προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μακ Ντόουελ Γουάιτ που σταμάτησε στους μόλις τρεις πόντους, χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπασκόνια υποδέχεται το Σάββατο (26/10) τη Μπανταλόνα, σε παιχνίδι του Ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ η Άλμπα Βερολίνου από πλευράς της υποδέχεται τη Κυριακή (27/10) για το Γερμανικό πρωτάθλημα την Μπράουνσβαϊκ.

νφν

γνφ

@Photo credits: twitter/baskonia

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.