Αρμάνι-Εφές 84-96: Αλύγιστη και απολαυστική

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Αναντολού Εφές φτιάχτηκε για... μεγάλα πράγματα κι αυτό απέδειξε στο Μιλάνο καθώς δεν πτοήθηκε ούτε από τον τραυματισμό του Σέιν Λάρκιν και διαθέτοντας επιθετική πολυφωνία επικράτησε της Αρμάνι με 84-96.

Η Εφές ήταν κυριολεκτικά απολαυστική στο παιχνίδι της έχοντας τρομερό επίπεδο συνεργασιών κι ένα σωρό εκτελεστές οι οποίοι οδήγησαν έως και σε διαφορά 21 πόντων. Πάνω στην απόπειρα αντίδρασης της Αρμάνι Μιλάνο, οι Τούρκοι έχασαν τον Σέιν Λάρκιν - σε μια φάση όπου ο Νίκολα Μίροτιτς τον πάτησε κατά λάθος στον αστράγαλο τη στιγμή που και οι δύο προσγειώνονταν στο παρκέ με συνέπεια να αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το γήπεδο - αλλά δεν πτοήθηκαν. Έδειξαν την προσωπικότητά τους και με πρωταγωνιστές τους Μπράιαντ, Σμιτς και Τόμπσον πέτυχαν μια ακόμη νίκη.

Πλέον στην Εφές υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του Σέιν Λάρκιν και στην Αρμάνι... προβληματισμός για την απόδοση της ομάδας.

Ο αγώνας

Ένα στατιστικό στοιχείο στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν απόλυτα ενδεικτικό της εικόνας αυτού. Η Αρμάνι έγραψε ένα πελώριο μηδενικό στις τελικές πάσες και η Εφές τελείωσε με εννιά ασίστ. Η τουρκική ομάδα ήταν να την… πιείς στο ποτήρι (2-10, 3’) και με πρωταγωνιστή τον Ελάιζα Μπράιαντ στο τέλος της περιόδου βρέθηκε στο +12 (11-23) σκοράροντας με κάθε τρόπο. Και θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διαφορά αλλά είχε 3/9 προσπάθειες τριών πόντων η πλειοψηφία των οποίων ήταν ελεύθερα.

Η Αρμάνι βελτίωσε τη λογική των επιθέσεών της, όχι όμως και το ποσοστό της στο μακρινό σουτ (1/12) καθώς η Εφές συνέχισε την παράστασή της σε δημιουργία και εκτέλεση (13-30, 13’). οδηγώντας τη διαφορά στο +20 (17-37, 16’) έπειτα από εντυπωσιακή συνεργασία και κάρφωμα του Οτούρου. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο βασικός δημιουργός και ο Ροντρίγκ Μπομπουά ο τέλειος εκτελεστής για την Εφές η οποία διατήρησε τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (25-46, 20’).

 

Ξεκινώντας στο δεύτερο ημίχρονο με 3/3 τρίποντα και με επιπλέον κατοχές μέσα από τα επιθετικά φάουλ της Εφές η Αρμάνι προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα - και τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο τέλος του πρώτου μέρους - μειώνοντας σε (42-53, 25'). Το χειρότερο για την τουρκική ομάδα ήταν ο τραυματισμός του Σέιν Λάρκιν καθώς σε μια διεκδίκηση ο Νίκολα Μίροτιτς τον πάτησε στον αστράγαλο καθώς οι δύο παίκτες... προσγειώνονταν στο παρκέ. Ο βραχύσωμος γκαρντ της Εφές αποχώρησε από το γήπεδο, πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια και δεν έπαιξε ξανά.

Οι γηπεδούχοι πίστεψαν ακόμη περισσότερο διευρύνοντας το επιμέρους σκορ (52-56, 27') καθώς η Εφές κλειδώθηκε στο δωμάτιο του πανικού. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 59-66.

Σμιτς και Τόμπσον προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά τη... σημαία της Εφές η οποία έβγαλε τρομερή αντίδραση παίρνοντας βοήθειες και από τον Πουαγιέ κι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της (65-79, 34'). Τα διαδοχικά τρίποντα του Μίροτιτς έβαλαν οξυγόνο στις μπουκάλες της Αρμάνι αλλά τον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό είχε και η Εφές στην επίθεση. Εκεί πρόσωπο κλειδί για την Εφές ήταν ο Νουόρα καθώς φρόντισε για τη διατήρηση της διαφοράς σε υψηλό επίπεδο (74-88, 37') και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Συνολικά στην πολυφωνία της Εφές στην επίθεση και πιο ειδικά, στο 0-8 σερί που έκανε όταν το σκορ ήταν 65-71 καθώς πήγε τη διαφορά στο +14 κρύβοντας έτσι και τη σοβαρή απώλεια του Σέιν Λάρκιν.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ελάιζα Μπράιαντ δεν φοβήθηκε την ευθύνη, έβαλε μεγάλα σουτ κι έφτιαξε φάσεις αντικαθιστώντας επάξια τον Σέιν Λάρκιν.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σμιτ, Τόμσον και Νουόρα έκαναν τρομερή δουλειά όταν η Αρμάνι έκανε απόπειρα επιστροφής.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Προφανώς αυτή του Νίκολα Μίροτιτς καθώς μάταια προσπάθεια να κρατήσει όρθια την ομάδα του και δευτερευόντως η αντίστοιχη του Ζακ ΛεΝτέι.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ντιμιτρίγεβιτς συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται, το ίδιο και ο Τονούτ ενώ ο Σαβόν Σιλντς ήταν απελπιστικά άστοχος

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον οι αντιθέσεις της Αρμάνι η οποία είχε 1/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και 10/14 από το 20' έως και το 39'. Εξίσου απίστευτο ότι μάζεψε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (19) σε σχέση με τα αμυντικά.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Αρμάνι θα ταξιδέψει στη Βιτόρια για τον αγώνα με την Μπασκόνια ενώ η Εφές θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 25-46, 59-66, 84-96.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.