Ρεάλ - Ερυθρός Αστέρας 95-72: «Αγριεμένη» Βασίλισσα

Νίκος Καρφής
Η Ρεάλ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αφού τον νίκησε με 95-72 και ανέβηκε στο 3-2 στη Euroleague. Έπιασε τους Σέρβους.

Έπιασε τον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα του Ματέο. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εντυπωσιακή κατά διαστήματα κόντρα στο σύνολο του Σφαιρόπουλου και νίκησε εύκολα με 95-72. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 3-2, με τους Σέρβους να κάνουν δεύτερη σερί ήττα μετά από εκείνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά των νικητών ο Μούσα είχε 17 πόντους και ο Καμπάτσο πρόσθεσε 13 πόντους με 6 ασίστ. Στον αντίποδα για τον Ερυθρό Αστέρα που δεν θύμισε την ομάδα των τρίων πρώτων ματς, ο Τεόντοσιτς είχε 11 πόντους.

Ρεάλ - Ερυθρός Αστέρας: Το ματς

O Aμπάλδε έκανε το 6-2 στο 3' για τη Ρεάλ, με τις δύο ομάδες να δίνουν έναν γρήγορο ρυθμό στο ματς στο ξεκίνημα αλλά να είναι άστοχες. Οι Μαδριλένοι πάτησαν το... γκάζι, βρήκαν τα σουτ τους στην επίθεση και προηγήθηκαν με 20-8 χάρη στο τρίποντο του Χεζόνια στο 8'.

Ο Γκεντράιτις μείωσε σε 23-13 με τρίποντο στο ξεκίνημα του ματς. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάρερε να κάνει το 23-18 με τον Μίτροβιτς, όμως ο Μούσα απάντησε άμεσα για το 26-18. Το σύνολο του Λάσο έκανε το 30-18 στο 14' με τις βολές του Ιμπάκα. Ο Μούσα εκτόξευσε τη διαφορά στο με δύο βολές. Οι Μαδριλένοι έλεγξαν απόλυτα το ματς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και έκαναν το 46-29 με τον Καμπάτσο.

 

Η ομάδα του Ματέο πήγε το προβάδισμα της στο +20 για το 56-36 με τον Αμπάλδε. Η Ρεάλ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με τον Καμπάτσο ξέφυγε με 67-43, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ντάουμ έγραψε το 71-54 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο ματς και με τον Γκάρμπιελ Ντεκ έγινε το 81-57, επτά λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Το ματς δεν γινόταν να γυρίσει με τίποτα και η Ρεάλ ανέβηκε στο 3-2 με εντυπωσιακή εμφάνιση. Αρχίζει και... ξυπνάει σιγά σιγά η Βασίλισσα της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-29, 71-54, 95-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η Ρεάλ είχε 26 ασίστ αντί 12 της αντιπάλου τους, ενώ πήραν μεγάλο προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο με 46-29.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Καμπάτσο και Μούσα ήταν οι κορυφαίοι. Ο πρώτος με 13 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο δεύτερος με 17 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εντιαγιέ και Ταβάρες είχαν και οι δύο από 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Βοήθησαν αρκετά.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μίλερ – ΜακΙντάιρ είχε 5 πόντους με 1/5 σουτ και δεν βοήθησε όσο θα ήθελε.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Κανείς δεν ξεχώρισε, απλά ο Τεόντοσιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 11 πόντους και 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Χεζόνια, Καμπάτσο και Γιουλ είχαν συνολικά 17 ασίστ, ενώ όλοι οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα είχαν μόλις 12.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ την Κυριακή υποδέχεται τη Μανρέσα, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας το Σάββατο φιλοξενείται από την Ζαντάρ.

θι

ξκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.