Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 76-81: Λίγοι σε ποσότητα, Πρωταθλητές Ευρώπης σε ποιότητα!

Γιώργος Κούβαρης
Αν και ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ ταξίδεψε στην Τουρκία χωρίς Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκριγκόνις, απέδειξε ότι έχει την ποιότητα και τη στόφα του Πρωταθλητή Ευρώπης για να αποδράσει από την «καυτή» Κωνσταντινούπολη κερδίζοντας τη Φενέρμπαχτσε με 81-76! «Μίλησαν» στο τέλος Σλούκας και Λεσόρ!

Δεν έπαιζαν τρεις παίκτες από το βασικό rotation; Ε, και; Ο Παναθηναϊκός έδειξε στην Κωνσταντινούπολη για ποιον λόγο φέρει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης!

Με περίσσια αυταπάρνηση, χαρακτήρα, βάθος και ποιότητα, οι «πράσινοι» ξεπέρασαν τις απουσίες των Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκριγκόνις και έφτασαν σε μια «statement» νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε! Και ποιος ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση όταν τον χρειαζόταν η ομάδα του; Ο Κώστας Σλούκας!

Με σωστές αποφάσεις και μεγάλα καλάθια στο τέλος έκοψε τον... αέρα της Φενέρμπαχτσε η οποία είχε επιστρέψει από το -13 και με επιμέρους 23-5 είχε φέρει τα πάνω κάτω στο ματς. Όμως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού (13π., 3ασ., 3ριμπ.) δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και μαζί με τον Ματίας Λεσόρ (14π., 5ριμπ., 3ασ., 3κλ.) ο οποίος με μεγάλα (και δύσκολα) καλάθια στο τέλος «υπέγραψε» το μεγάλο «διπλό» της ομάδας του, με το οποίο έκανε... απόσβεση για την ήττα στο Παρίσι.

 

Το ματς: Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι παίκτες των «πρασίνων» είχαν αναγκάσει τους γηπεδούχους σε συνεχόμενα λάθη με αποτέλεσμα να βρουν ψυχολογία και αρκετά εύκολα καλάθια πιάνοντας στον... ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων. Οι Λεσόρ και Ναν ήταν εκείνοι που είχαν δώσει το επιθετικό έναυσμα για λογαριασμό του «τριφυλλιού» και το 5-1 της Φενέρ στο ξεκίνημα του αγώνα έγινε 11-18 με επιμέρους σκορ 17-6 έως το 8'.

Οι παίκτες του Αταμάν έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι έχοντας μόλις ένα λάθος στο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε στο 15-21. Συνολικά είχαν μετρήσει 6/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/4 βολές και 4 ασίστ για ένα λάθος, ενώ αντίστοιχα η τουρκική ομάδα είχε 6/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα και μόλις μία τελική πάσα για έξι λάθη στο σύνολο.

Με την ίδια... φόρα μπήκε ο Παναθηναϊκός και στην 2η περίοδο του αγώνα. Ο Λορέντζο Μπράουν είχε πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και με εννέα πόντους έφερε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (25-35) το οποίο έγινε και +12 (30-42). Η Φενέρ μπορεί να επέστρεφε και να «απαντούσε» (κυρίως) με τους Γκούντουριτς και Μπιμπέροβιτς αλλά έχοντας ο Παναθηναϊκός και τον Γιούρτσεβεν με θετική παρουσία στο παρκέ, κράτησε το +11 (35-46) έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Η ελληνική ομάδα είχε στο πρώτο μισό του αγώνα 13/20 δίποντα, 5/14 τρίποντα και 9 ασίστ για μόλις 2 λάθη με τον Κέντρικ Ναν να οδηγούσε στο σκοράρισμα με 12 πόντους. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν με τη σειρά τους 8/14 δίποντα και 5/14 τρίποντα αλλά και 10 λάθη στο ημίχρονο του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δείκτη τους σκορ έφτασε για πρώτη φορά και στο +13 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (39-52 στο 22') την οποία και διατήρησε (47-60 στο 28') στη μεγαλύτερη διάρκεια της 3ης περιόδου. Μπορεί ο Λεσόρ να είχε φορτωθεί με τρία φάουλ αλλά ο Γιούρτσεβεν είχε κάνει πολύ καλή δουλειά απέναντι στην άλλοτε ομάδα του. Η 3η περίοδος έκλεισε με το «τριφύλλι» (Ναν 14π., Γιούρτσεβεν 12π.) στο +8 (54-62) έχοντας 16/26 δίποντα, 5/17 τρίποντα,15/19 βολές και 15 ασίστ για 7 λάθη και 7 κλεψίματα.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα στην τελευταία περίοδο. Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς πήρε... φωτιά και οδήγησε τη Φενέρ σε επιμέρους σκορ 23-5 (!) φέρνοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (70-65) μετά το τελευταίο +13 των «πρασίνων» στο 28'. Οι «πράσινοι» είχαν αφλογιστία στην «ζώνη» της Φενέρμπαχτσε στην τελευταία περίοδο έχοντας πετύχει μόλις 3 πόντους έως το 37'. Στη συνέχεια βρήκε λύσεις με Σλούκα, Γκραντ, Μπράουν (73-72 στο 38'). Ώσπου πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Κώστας Σλούκας ο οποίος με μεγάλο τρίποντο έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ και σε απόσταση νίκης! Στο τέλος «μίλησε» ο Ματίας Λεσόρ ο οποίος με δύο κρίσιμα καλάθια «σφράγισε» την σπουδαία νίκη των «πρασίνων».

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην άμεση αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν η Φενέρ είχε πάρει προβάδισμα με 70-65 έχοντας επιστρέψει από το -13. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν επιμέρους 12-3 σε διάστημα τριών λεπτών και «καθάρισαν» με την υπόθεση της νίκης.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Σλούκας (13π., 3ασ., 3ριμπ.) «μίλησε» όταν έπρεπε και εκεί που έπρεπε αποδεικνύοντας για ποιον λόγο είναι ο αρχηγός και ηγέτης των πρασίνων.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο «Ρόμπιν» του Σλούκα καθώς τον συμπλήρωσε ιδανικά, ειδικά στο τέλος όπου «σφράγισε» την «πράσινη» νίκη έχοντας στο σύνολο 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 24 λεπτά. Θετικότατος και ο Ομέρ Γιούρτσεβεν (12π., 6ριμπ.) ενώ πληθωρική ήταν η παρουσία του Μπράουν (12π., 5ριμπ., 5ασ.)

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακό ματς από τον Χέιζ-Ντέιβις ο οποίος είχε 1/6 σουτ σε 24 λεπτά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μπιμπέροβιτς (16π., 6ριμπ., 3/6τρ.) προσπάθησε να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή για τη Φενέρ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα μόλις 2 λάθη του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο, οι 8 «πράσινες» χαμένες βολές και η καλή αναλογία στο τέλος ασίστ/λαθών (18/10).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στο μεγάλο ντέρμπι της Stoiximan GBL (27/10, 20:15) ενώ η Φενέρμπαχτσε θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Νταρουσάφακα (27/10, 14:30).

Το ματς: 15-21, 35-46, 54-62, 76-81.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.